FUNNSTED: Politiet sperret av boligen hvor avdøde ble funnet. En person er siktet for drap. Foto: Jens Andre M. Birkeland
FUNNSTED: Politiet sperret av boligen hvor avdøde ble funnet. En person er siktet for drap. Foto: Jens Andre M. BirkelandVis mer

Drapet i Sortland:

Drapet i Sortland: Politiet mener de vet når Stig Anders Johansen (35) døde

Drepte Stig Anders Johansen (35) ble mest sannsynlig drept helga for to uker siden.

Det jobbes fremdeles med en omfattende etterforskning i Sortland, etter at Stig Anders Johansen (35) torsdag ble funnet død på en privatadresse i Vesterålen. En mann i 30-åra er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Politiet melder i en pressemelding at politiet nå er ferdige med kriminaltekniske undersøkelser på stedet der Johansen ble funnet.

Ifølge politiet ble Johansen sist sett helga 9.-11- november. Politiet mener derfor at det var denne helga han døde, uten at det er trukket noen endelig konklusjon.

Politiet har heller ikke konkludert med dødsårsak.

«Politiet avventer tilbakemelding fra obduksjonen før man kan trekker noen endelig konklusjon både på tidspunkt og dødsårsak», står det å lese i pressemeldingen.

Drapsalarm

22. november ble det slått drapsalarm på Sortland i Vesterålen etter at Johansen ble funnet død. Ifølge Dagbladets opplysninger ble han funnet død utendørs.

Johansen var hjemmehørende i Vesterålen. Han ble meldt savnet to dager før han ble funnet av politiet.

Kilder med kjennskap til etterforskningen har opplyst til Dagbladet at en mann som er bosatt på adressen er siktet for forsettlig drap. Mannen skal ha vært kamerat med avdøde.

Kjente for politiet

Det er ikke satt tidspunkt for flere avhør av siktede i saken. Tidligere har det blitt opplyst at både siktede og avdøde er kjente for politiet.

Dagbladet er også kjent med at politiet var i kontakt med den nå drapssiktede mannen i løpet av dagene før han ble pågrepet. Årsaken var at de den 20. november mottok melding om at Johansen var savnet.