- Drapet i Steinkjer seksuelt motivert

Politiet i Steinkjer opplyste søndag at drapet på en 11 år gammel jente natt til lørdag var seksuelt motivert. Siktelsen mot 39-åringen som ifølge politiet har innrømmet ugjerningen er utvidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot den tidligere drapsdømte Geir Hårstad er utvidet til å omfatte forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Mannen var ruset på marihuana da han kvalte sin stedatter og misbrukte henne, har han selv forklart politiet. Jenta hadde lagt seg da forbrytelsen fant sted.

La seg til å sove

39-åringen har forklart at han ble i huset resten av natta og sov noen timer. I ni-tida neste morgen ringte han politiet i Steinkjer og fortalte om drapet.

Deretter tok han drosje til sentrum, der han trolig ruslet alene rundt noen timer før han meldte seg for politiet i ett-tida.

Drosjesjåføren som kjørte drapsmannen fra gården, sier til Dagbladet av han virket helt uberørt.

Han har fortalt politiet at han angrer ugjerningen, og hevder at han ikke tidligere har hatt noen seksuell interesse for barn.

Politiet vil undersøke datautstyr og andre eiendeler for å se om noe kan belyse dette, skriver NTB.

Den siktede ble dømt til ti års fengsel for drap på sin 19 år gamle samboer i 1987. Han ble løslatt i 94, og ble kort tid senere samboer med moren til jenta som nå er drept.

Stoff og ordensforstyrrelse

I de åtte årene siden løslatelsen har politiet registrert kontakt med mannen to ganger. Det ene tilfellet gjaldt en narkotikasak som ble oppgjort med forelegg. Den andre saken dreide seg om ordensforstyrrelser, begge skjedde i løslatelsesåret.

Siktelsen er nå utvidet til forsettlig drap under særlig skjerpende omstendigheter eller drap for å skjule en annen forbrytelse.

(Dagbladet.no, NTB)