Drap i Sverige:

Drapet i Sverige: Facebook er i kontakt med politiet

Mannen drepte sine barn og gikk live på Facebook. - Vi kjenner en dyp sorg over denne meningsløse tragedien og sender våre varmeste kondolanser til alle som er berørt.

DRAPSSAK: Politiet i Sala i Sverige etterforsker en drapssak i en bolig i Möklinta. Gjerningspersonen tok sitt eget liv. Video: Expressen Vis mer

SISTE: Politiet har sikret seg Facebook-materiale i saken. Expressen melder at nettgiganten uttrykker dyp sorg etter det som har skjedd.

I en uttalelse til avisa sier Facebooks kommunikasjonssjef Peter Münster at:

- Vi kjenner en dyp sorg over denne meningsløse tragedien og sender våre varmeste kondolanser til alle som er berørt.

Politiet i Sala kommune i Sverige rykket i går kveld, klokka 21.24, ut til en bolig i Möklinta. Der fant de tre personer døde, blant annet gjerningsmannen.

Like etterpå opplyste de at de anser dette som en drapssak.

I en pressemelding i dag tidlig forteller politiet at etterforskningen så langt har avdekket at det er en mann i 50-åra som har skutt sine to barn, og deretter tatt sitt eget liv.

DRAPSSAK: Politiet i Sala i Sverige etterforsker en drapssak i en bolig i Möklinta. Gjerningspersonen tok sitt eget liv. Foto: Alex Ljungdahl / Privat / Expressen
DRAPSSAK: Politiet i Sala i Sverige etterforsker en drapssak i en bolig i Möklinta. Gjerningspersonen tok sitt eget liv. Foto: Alex Ljungdahl / Privat / Expressen Vis mer

- Varslet i sosiale medier

Politiet opplyser at de har fått informasjon om at mannen ved tidspunktet for drapene skal ha sendt en video live på sosiale medier, der han fortalte om det som skulle skje, og at de jobber med å etterforske dette.

Peter Münster i Facebook opplyser til Expressen at selskapet kommuniserer med organisasjoner som jobber med selvmordsproblematikk.

- Vi samarbeider også med eksperter på området for å utvikle våre retningslinjer. I noen tilfeller argumenterer eksperter for at vi ikke skal fjerne muligheten for live-sendinger fordi det gir en mulighet for andre til å tilby hjelp, sier han.

- Det var personer som hadde sett dette materialet som varslet oss i går kveld. Nå jobber vi med å sikre dette, sier pressekontakt Johan Thalberg i politiet til Dagbladet.

Stort sorgarbeid

Politiet bekreftet i 12-tida at de har Facebook-filmen, ifølge Expressen. På politiets hjemmeside meldes det at politiet har sikret materiale fra livesendingen på Facebook og at de ikke trenger ytterligere informasjon fra personer som kan ha sett materialet. Politiet ønsker ikke å kommentere sendingens innhold.

Politiet avhører personer i omgangskretsen til gjerningspersonen.

- Vi har gjennomført rettsmedisinske undersøkelser på de avdøde, og avventer rapport der, sier Thalberg.

Han forteller også at det pågår et stort sorgarbeid med familiemedlemmene til de avøde. Dette er noe politiet følger nøye opp.

JOBBET I NATT: Politiet i Sverige gjorde tekniske undersøkelser på åstedet gjennom natta. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
JOBBET I NATT: Politiet i Sverige gjorde tekniske undersøkelser på åstedet gjennom natta. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

- Full kraftsamling

Ifølge Expressen og Aftonbladet er mannen en idrettsmann, som tidligere har vært i toppsjiktet i sin sportsgren. Dette vil ikke politiet kommentere.

Expressens bilder viser at flere politibiler er på stedet. I løpet av natta har politiet jobbet med å varsle pårørende og støttet de i omgangskretsen som har hatt behov for det.

Skolen som de to barna gikk på, har opprettet et kriseteam. Kommunen begynte å planlegge kriseinstansen allerede tidlig torsdag morgen.

- Nå er det full kraftsamling for å møte elever og ansatte i denne tragiske situasjonen. Vi forsterker med de ressursene som finnes lokalt, elevhelse og annen form for personale med sakskunnskaper, sier skolesjef Henric Sjöblom til Aftonbladet.

Venner prøvde å stoppe ham

Ifølge Expressen startet livesendingen på Facebook rundt klokka 21. på kvelden.

Mannen fortalte om å drepe sønnene sine på Facebook. Flere av vennene forsøkte å stoppe ham.

Expressen har snakket med flere av mannens venner som sier at han har slitt psykisk den siste tida. Han skal også ha vært kontaktsøkende.

- Folk skriver til ham mens det pågår, sier en mann som så Facebook-filmen til Aftonbladet.

En bekjent av mannen har fortalt til avisa at de så videoen.

- Jeg så filmen dessverre. Det er så forferdelig at det ikke går an å forklare. Det er uvirkelig og vanskelig å ta inn over seg, sier personen som kjente pappaen fra Sala.