<strong>HEDRES:</strong> Over hele Storbritannia hedres Jo Cox, som ble drept torsdag. Her i London, i nærheten av parlamentet. Foto: Yui Mok / PA / NTB Scanpix
HEDRES: Over hele Storbritannia hedres Jo Cox, som ble drept torsdag. Her i London, i nærheten av parlamentet. Foto: Yui Mok / PA / NTB Scanpix Vis mer

- Drapet på Cox er veldig tragisk for hele det politiske ordskiftet

Faretruende stemning foran britenes folkeavstemning om EU, sier forsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Drapet på Cox er veldig tragisk for hele det politiske ordskiftet. Stemningen er pisket opp, og begge sider må dempe seg, sier Jan Erik Mustad, førstelektor ved Universitetet i Agder og Storbritannia-ekspert, til Dagbladet.

- Ordskiftet er blitt nedbrytende og harskt, det går over stokk og stein. Vi ser negative kampanjer og et ordskifte liknende det vi ser i USA. Politikerforakten kommer sterkt til syne, det er mye som står på spill, sier forskeren.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer