Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Janne Jemtland: Politiet ber om fortsatt fengsling av siktede

Påtalemyndigheten har begjært fengsling fram til 12. november.

DREPT: Kisten med Janne Jemtland var omringet av lys og blomster i Veldre kirke under begravelsen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
DREPT: Kisten med Janne Jemtland var omringet av lys og blomster i Veldre kirke under begravelsen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Janne Jemtlands ektemann er siktet for drapet. Fengslingsmøtet holdes mandag 24. september.

Ektemannen nekter straffskyld for forsettlig drap, men har forklart seg i detalj om hva som skjedde før, etter og under hendelsen. Han hevder det dødelige pistolskuddet som traff Janne Jemtland var et uhell.

Den siktede ektemannen har ikke samtykket til varetektsfengsling.

Døde etter romjulsfest

På kvelden 28. desember i fjor var drepte Janne Jemtland (36) og hennes drapssiktede ektemann (47) på romjulsfest på samfunnshuset Veldrom i Brumunddal.

Deretter tok hun og ektemannen taxi sammen hjem. Kort tid etter mener politiet at Jemtland ble drept av ektemannen med et pistolskudd mot hodet.

De mener ektemannen skjulte liket og sentrale spor etter drapshandlingen.

Meldte kona savnet

Lørdag 30. desember ringte ektemannen til politiet og meldte at Jemtland var forsvunnet.

Politiet mener ektemannen selv hadde drept henne halvannet døgn før dette. Først dagen etter, på nyttårsaften, ble hun formelt meldt savnet. Ektemannen har selv uttrykt seg kritisk overfor politiet for at de ikke startet søk tidligere.

Politiet har funnet en pistol som de mener er drapsvåpenet.

Våpenet ble funnet i ski- og turområdet Vangsåsen mellom Hamar og Brumunddal 8. mai i år etter flere tidligere leteaksjoner i snøen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!