DØD KADHAFI: Likene av Kadhafi, hans sønn Muatassin og hærsjef Abu Bakr Jonis ligger på utstilling i en frysecontainer i Misrata, etter at opprørere hadde tatt livet av dikatoren. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
DØD KADHAFI: Likene av Kadhafi, hans sønn Muatassin og hærsjef Abu Bakr Jonis ligger på utstilling i en frysecontainer i Misrata, etter at opprørere hadde tatt livet av dikatoren. Foto: Tomm W. Christiansen/DagbladetVis mer

Drapet på Kadhafi kan være en krigsforbrytelse

Alvorlige mistanker om krigsforbrytelser, sier Den internasjonale krigsforbryterdomstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener sjefanklager Luis Moreno-Ocampo ved Den internasjonale krigsforbryterdomstolen ICC.

- Måten Kadhafi ble drept på, er et av de spørsmål som må klarlegges, hva som skjedde, fordi det er alvorlige mistanker om krigsforbrytelser, sier Moreno-Ocampo til journalister fredag.

Kadhafi ble fanget og drept i sin hjemby Sirte i Libya den 23. oktober. Omstendighetene omkring drapet er fortsatt uklare.

En granskingskommisjon fra FN skal til Libya for å undersøke omstendighetene omkring drapet. Moreno-Ocampo sier at han også vil ta kontakt med medlemmer av FNs sikkerhetsråd for å høre om de vet noe mer omkring forholdene rundt Kadhafis død.

ICC-anklageren har også bedt libyske myndigheter bestemme seg innen 10. for om de vil utlevere Kadhafis sønn Saif al-Islam til domstolen i Haag.

Saif al-Islam ble tatt til fange i den libyske ørkenen i forrige måned.

(NTB)