TATT: Svenske Lisa Holm (17) var savnet i fem dager før hun ble funnet død, ifølge politiet drept. Her arresteres en av de to mistenkte litauiske brødrene.  Foto: Expressen
TATT: Svenske Lisa Holm (17) var savnet i fem dager før hun ble funnet død, ifølge politiet drept. Her arresteres en av de to mistenkte litauiske brødrene. Foto: ExpressenVis mer

Drapet på Lisa (17): - Funn av klær var avgjørende

En kilde i det svenske politiet sier det avgjørende funnet i søket etter den drepte 17 år gamle Lisa Holm var ett eller flere klesplagg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet ble gjort av folk fra gruppa Missing People, som har fått klar beskjed fra politiet om å ikke snakke om hva de fant, skriver Aftonbladet.

- Man kunne se at funnet var koblet til jenta, sier Kenneth Söderlund i organisasjonen, men sier han ikke kan si om det faktisk var snakk om klær. Heller ikke politiet har så langt villet si hva som ble funnet fredag kveld, men nå har altså en ikke navngitt kilde i politiet røpet denne detaljen overfor avisa.

Mens Missing Peoples folk ventet på politiet, ble de oppmerksomme på tre personer som oppførte seg merkelig. Det fikk politiet til å reagere raskt, og de satte kursen rett for de tre personene, i stedet for å komme til funnstedet. Det førte til at de tre som nå er siktet i saken, to menn og en kvinne, ble tatt inn til avhør.

Politiet fikk kontroll på dem i et hus rundt 300 meter fra kafeen der Holm og jobbet og der hun sist ble sett i live (NB! Krever innlogging). Jenta ble funnet død noen timer senere, og de to mennene ble siktet for drap. Kvinnen er siktet for å ha skjult en forbrytelse.

Det siste funnet, som politikilden sier er klær, skal ha vært avgjørende.

- Vi fikk det klart for oss at dette var en avgjørende brikke i puslespillet, da politiet sa det på pressekonferansen fredag, sier Söderlund.
 (NTB)