- Drapet på Ragnar er en ren henrettelse

Ble skutt på låven romjulen 2007.

- HENRETTELSE: Aktor Thorbjørn Klundseter sa i sin prosedyre at det er en klar og uttalt hensikt bak drapet på Ragnar Abrahamsen på Vollheim gård. Foto: FRANK KARLSEN
- HENRETTELSE: Aktor Thorbjørn Klundseter sa i sin prosedyre at det er en klar og uttalt hensikt bak drapet på Ragnar Abrahamsen på Vollheim gård. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): - Drapet på Ragnar var en ren henrettelse. Det sa aktor Thorbjørn Klundseter i sin prosedyre.

Ragnar B. Abrahamsen ble skutt og drept på låven på Vollheim gård fredag 28. desember 2007.

Ole Kristian Bjørnsen (31) har tilstått at han skjøt Abrahamsen med en rifle. Først skjøt han Abrahamsen i bakhodet. Deretter ble han truffet av to skudd i hjerteregionen og ett i panna.

- Han er totalt forsvarsløs i det han blir skutt i bakhodet. Og de tre neste skuddene er rene avretningsskudd. Det viser at det er en klar og uttalt drapshensikt, sa aktor.

Bjørnsen har tidligere forklart at han var redd for Abrahamsen. Blant annet oppførte han seg truende under et ran de utførte natt til 28. desember. Han har også forklart at Abrahamsen truet med å drepe ham mens han lå og sov på gården etter at de kom hjem fra ranet på Rena.

Aktor mener derimot at det hele var en planlagt operasjon, at de skulle kvitte seg med Abrahamsen på vei hjem fra ranet.

- Hun sa at hun ønsket at Ragnar ikke ble med til Rena, og sa til Knut Arne at han visste hvor huset på Torpa var. Det var ordrett det hun sa, forklarte Knut Keiko Rønningen Kaasastul i sin forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer