- HENRETTELSE: Aktor Thorbjørn Klundseter sa i sin prosedyre at det er en klar og uttalt hensikt bak drapet på Ragnar Abrahamsen på Vollheim gård. Foto: FRANK KARLSEN
- HENRETTELSE: Aktor Thorbjørn Klundseter sa i sin prosedyre at det er en klar og uttalt hensikt bak drapet på Ragnar Abrahamsen på Vollheim gård. Foto: FRANK KARLSENVis mer

- Drapet på Ragnar er en ren henrettelse

Ble skutt på låven romjulen 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): - Drapet på Ragnar var en ren henrettelse. Det sa aktor Thorbjørn Klundseter i sin prosedyre.

Ragnar B. Abrahamsen ble skutt og drept på låven på Vollheim gård fredag 28. desember 2007.

Ole Kristian Bjørnsen (31) har tilstått at han skjøt Abrahamsen med en rifle. Først skjøt han Abrahamsen i bakhodet. Deretter ble han truffet av to skudd i hjerteregionen og ett i panna.

- Han er totalt forsvarsløs i det han blir skutt i bakhodet. Og de tre neste skuddene er rene avretningsskudd. Det viser at det er en klar og uttalt drapshensikt, sa aktor.

Bjørnsen har tidligere forklart at han var redd for Abrahamsen. Blant annet oppførte han seg truende under et ran de utførte natt til 28. desember. Han har også forklart at Abrahamsen truet med å drepe ham mens han lå og sov på gården etter at de kom hjem fra ranet på Rena.

Aktor mener derimot at det hele var en planlagt operasjon, at de skulle kvitte seg med Abrahamsen på vei hjem fra ranet.

- Hun sa at hun ønsket at Ragnar ikke ble med til Rena, og sa til Knut Arne at han visste hvor huset på Torpa var. Det var ordrett det hun sa, forklarte Knut Keiko Rønningen Kaasastul i sin forklaring.

Dette huset var ubebodd, og beboerne på gården har tidligere snakket om å hente materialer derfra. Kaasastul trodde bare det var ham og lillebror Thorstensen som fikk med seg denne beskjeden.

Men Bjørnsen hadde en annen forklaring.

- Jeg er både frustrert, sinna og redd på samme tid. Og før jeg i det hele tatt rekker å tenke meg om så står vi inne på låven og jeg har trukket av det første skuddet. Da ble han truffet i hodet.

Rettssaken mot de tiltalte etter drapene på Vollheim gård er nå inne i sin sjette og siste uke. Saken går i Gjøvik tingrett men av praktiske årsaker settes retten i Lillehammer.

Aktor Klundseter vil trolig bruke resten av dagen på sin prosedyre. Deretter er det bistandsadvokatene og forsvarernes tur til å prosedere.
Klundseter har varslet at han vil legge ned påstand om forvaring for tre av de tiltalte, Berit Thorstensen, Knut Arne Thorstensen og Ole Kristian Bjørnsen.