Drapet som ryster Mitsubishi

Shiho Okamoto (29) ble knust av det løpske lastebilhjulet. Så startet dekkoperasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 27. mai i år ble tre tidligere sjefer i Mitsubishi Fuso Truck & Bus tiltalt for å ha forfalsket data. Ytterligere to sjefer, inkludert tidligere styreformann Takashi Usami, ble tiltalt for ikke ha reagert på dødsfallet til Shiho Okamoto i Yokohama utenfor Tokyo.

Dødsfallet har rystet lastebilprodusenten så kraftig at salget av Mitsubishier sank med 56,3 prosent i Japan i mai i år, i forhold til mai i fjor.

- Vi tror den kraftige mediadekningen førte til at forbrukerne ikke kjøpte Mitsubishi-biler, sa en talsmann for selskapet da tallene ble kjent.

Knust av løpsk hjul

Saken begynte å rulle etter at 29 år gamle Shiho Okamoto ble knust av et løpsk lastebilhjul den 10. januar 2002. Hennes to sønner ble også skadd.

Hjulet hadde falt av bilen på grunn av en feil i hjulopphenget på lastebilen. Så begynte det å strømme inn rapporter om at det var flere lignende tilfeller.

Men Mitsubishi Fuso Truck & Bus valgte å forsøke å dysse ned skandalen, forfalske rapporter og avvise alle anklager.

Reaksjonen var ikke uvanlig for selskapet. To år tidligere ble det avdekket at den japanske storprodusenten av biler hadde dekket over produksjonsfeil på sine biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer