- Drapet var et uhell

Den drapssiktede kvinnens forsvarere hevder Kim Eirik Salmela Farstad døde ved et uhell. Den siktede kvinnen skal ha fått panikk da han døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun har i politiavhør forklart hvordan gutten ble drept og hva hun gjorde med ham etterpå. Og hun har forklart at hun ikke hadde noe motiv for handlingen, sier kvinnens ene forsvarer, Jørn P. Astad, til Dagbladet.

Kvinnens andre forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, mener hans klient trolig ikke har utført et drap. Til NRK sier han at seksåringen døde ved et uhell.

- De lekte, og det ene førte til det andre. Da han døde, var det et uhell. Min klient fikk panikk. I stedet for å skaffe hjelp, gjorde hun som hun gjorde og gjemte ham, forklarer Wiik Sørvik.

- Hun er en ytterst ressurssvak person, og forstod ikke at det var galt å skjule hendelsen, legger han til.

En foreløpig obduksjonsrapport er ventet i løpet av neste uke og Wiik Sørvik vil ikke uttale seg mer om forholdet før denne foreligger.

- Det er viktig at den videre etterforskningen går uten noen føringer, sier Wiik Sørvik

Drapstrusler

Kim Eirik Salmela Farstad ble i natt funnet like ved huset der den 23 år gamle kvinnen og hennes bror bor. Politiet vil så langt ikke si noe om hvordan seksåringen ble drept.

I dag kom det også frem at kvinnen, i tillegg til å være tidligere dømt for legemsbeskrenkelse, er politianmeldt av flere naboer. Naboene hevder 23-åringen har plaget dem med telefonterror og fremsatt direkte drapstrusler mot dem.

På grunn av dommen for legemsbeskadigelse har hun vært underlagt Kriminalomsorg i frihet (KIF) i vel ett år.

- Ingenting kritikkverdig

- Hun har fått oppfølging i form av hjemmebesøk, sier kontorsjef Åsmunn Vikene ved KIF i Molde til TV 2-nyhetene. Han har gått gjennom dokumenter og journaler i kvinnens oppfølging, og sier at han ikke har funnet noe kritikkverdig. På spørsmål om de anmeldte drapstruslene har fått innvirkning på KIFs oppfølging av kvinnen, sier Vikene:

- Jeg regner med at slike ting blir fulgt opp av andre.

Avhør utsatt

Ettermiddagens planlagte avhør av den drapssiktede kvinnen ble utsatt til i morgen. Like etter avhøret vil kvinnen bli begjært varetektsfengslet.

- Den endelige avgjørelsen om hvor lang varetekt vi vil be om tar vi i morgen. Men det vil bli minst fire uker, sier politiinspektør Johan Petter Iversen ved Nordmøre politidistrikt til NTB.

Kvinnens forsvarer vil ikke uttale seg om hvorvidt den drapssiktede 23-åringen kan regnes som strafferettslig tilregnelig.

- Hun er jo for så vidt straffedømt for ett år siden. Men jeg vil avvente hva psykiaterne sier i denne saken, sier Astad.

DREPT: Politiet har siktet den 23 år gamle kvinnen for forsettlig drap på Kim Eirik Salmela Farstad.
UHELL: Kvinnens forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, mener at seksåringen døde ved et uhell.