-  Drapet var ikke seksuelt motivert

Anne Slåtten (22) var fullt påkledd da hun ble funnet drept. For etterforskerne er det fortsatt en gåte hvorfor noen ville ta livet av sykepleierstudenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Politiet vet ikke motivet for drapet på sykepleierstudenten Anne Slåtten. Det er ingen funn på drapsstedet som gjør at etterforskerne kan konkludere med at drapet var seksuelt motivert. Det får Dagbladet opplyst fra flere kilder.

22-åringen ble funnet drept med alle klærne på. Glidelåsen på den svarte hettegenseren var trukket helt opp til halsen. Det er heller ikke noen spor på den lyse buksa som tyder på at 22-åringen ble forsøkt voldtatt i det lille skogholtet. De brune joggeskoene var på føttene.

Sikret biologiske spor

Lensmann Kjell Fonn vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger, men sier han fortsatt står for uttalelsene han kom med tidlig i etterforskningen.

-  Vi har ikke gjort funn som kan sannsynliggjøre en seksualforbrytelse, sa Fonn tirsdag i forrige uke.

Dagbladet får bekreftet at kriminalteknikerne og rettsmedisinerne til nå ikke har gjort funn av biologiske spor som kan underbygge en teori om at hun ble utsatt for et seksuelt motivert drap. Kilder sier at tidligere spekulasjoner omkring dette ikke er riktig.

Dagbladet kjenner til at det er sikret biologiske spor på drapsstedet.

Likevel blir det understreket at det langt fra er sikkert at det er mulig å framskaffe en DNA-profil av materialet.

Har tatt prøver

Og dersom etterforskerne i løpet av kort tid ikke får DNA-treff opp mot personer som har avgitt DNA-prøver, må de søke etter andre som kan stemme med de tekniske sporene som er funnet.

Politiet har nå tatt DNA-prøver med munnpensel av en rekke personer. Bakgrunnen for at en rekke navngitte menn har avgitt DNA-prøve, er at politiet vil sikre seg før de får svar på tekniske spor.

-  Tidligst på kvelden i dag vil vi få de første svarene på tekniske prøver som er sendt inn til analyser, Kjell Fonn.

REKONSTRUKSJON: Politibetjent Linda Åmelfot gikk i går Anne Slåttens siste 800 meter, kledd i nesten identiske klær som 22-åringen hadde på seg drapsmorgenen. - Vi håper på flere observasjoner av avdøde etter at vi har vist disse bildene, sier lensmann Kjell Fonn.