- Drapet vil virke avskrekkende

- Eivind Johansen (30) er den første kjendistorpedoen som er blitt drept ute i oppdrag. Jeg håper det gjør inntrykk i dette hensynsløse miljøet, og at hans kolleger tenker seg om minst to ganger neste gang de får tilbud om et oppdrag. Drapet må få en preventiv virkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raske penger - brå død

Dette sier en norsk forretningsmann, bosatt i Spania, til Dagbladet.

- Jeg var sjøl utsatt for Johansen. Han var innleid av en person jeg skyldte penger etter et mislykket spritsmuglerforsøk til Norge. Han ga uttrykk for å være veldig tøff, truet og skrøt av at han hadde skutt en person midt på 90-tallet, for å skremme meg.

Opplevelsen var ubehagelig. Johansen hevdet at han hadde pistol, uten at jeg så den. Det ble en blåveis og en øm hake. Han slo uten grunn.

Resulatet var i hvert fall at jeg betalte. Det hadde jeg imidlertid gjort likevel, men Johansen medvirket helt klart at kreditor i Norge fikk sin halve million kvarte penger raskere enn han ellers ville ha gjort, sier den straffedømte forretningensmannen på telefonen fra Solkysten.

- Drapet understreker at dette er en farlig bransje, sier vedkommende.

Justisminister Hanne Harlem fremmet bare dager før drapet forslag til tiltak som skal skape bedre kontroll med såkalt inndriving av pengekrav.

Forretningsmannen sier at dette er det reineste røv, hvis det er den virkelige torpedovirksomheten departementet vil til livs på denne måten.

- Ingen kriminell torpedo kommer til å registrere seg for at myndighetene skal få bedre kontroll, sier han.