På rømmen i 30 år:

Drapetterlyst tatt på rekefarm

Mario R. Garcia har vært på rømmen siden 1991. I tretti år har han drevet en rekefarm i Guatemala under falskt navn.

PÅ FRIFOT: I over tre tiår har Mario R. Garcia vært på rømmen. Den nå 50 år gamle rømlingen ble imidlertid funnet på en rekefarm for en liten uke siden. Foto: Jam Press.
PÅ FRIFOT: I over tre tiår har Mario R. Garcia vært på rømmen. Den nå 50 år gamle rømlingen ble imidlertid funnet på en rekefarm for en liten uke siden. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert

Etter over tre tiår på frifot, har den angivelige drapsmannen Mario R. Garcia nå blitt tatt.

Det var onsdag 14. desember i år at det gamle drapsmysteriet skal ha blitt løst.

- Knivstakk og la på rømmen

Garcia har vært på rømmen siden 16. november 1991. Da skal han ha knivstukket Ismael Recinos-Garcia til døde i Attleboro, Massachusetts.

Politiet utstedte en arrestordre for Garcia, som da var 19 år gammel, med det samme. Han la imidlertid på rømmen, og selv om han har ligget på statspolitiets liste over mest ettersøkte i lang tid, har ingen lyktes i å spore han opp.

Inntil nå.

Forrige uke tok nemlig etterforskningen en soleklar vending: Da ble Garcia funnet på en rekefarm i Guatemala - en gård han skal ha driftet under falskt navn i flere tiår.

FANGET ETTER TRE TIÅR: Onsdag 14. desember ble Garcia tatt. Da hadde han vært på frifot i over tretti år. Foto: Jam Press.
FANGET ETTER TRE TIÅR: Onsdag 14. desember ble Garcia tatt. Da hadde han vært på frifot i over tretti år. Foto: Jam Press. Vis mer

Det var en detektiv fra Massachusetts delstatspoliti, som hadde jobbet med etterforskningen over lengre tid, som skal ha fått informasjon om at Garcia jobbet på rekefarmen.

Informasjonen ble videresendt til U.S Marshals Service. Utenriksdepartementet og den guatemalanske føderale politistyrken jobbet også med å finne ham, skriver CBS News.

Da politiet rykket ut til den lokale rekefarmen, forsøkte Garcia umiddelbart å rømme. Han lyktes ikke, og ble pågrepet på stedet.

Svært fornøyde med «fangsten»

- Vi glemmer ikke, vi er utholdende, og vi stopper aldri i vår jakt på rettferdighet for ofrene, sier politisjef Christopher S. Mason fra Massachusetts-politiet til CBS news om arrestasjonen på den nå 50 år gamle drapsmannen Garcia.

- Det faktum at vi var i stand til å gå inn i Guatemala for å holde noen som begikk et drap i Massachusetts ansvarlig, er et resultat av et skikkelig godt politiarbeid, fortsetter han.

Mason trekker fram verdien av å ha et godt samarbeid mellom lokale, føderale og internasjonale etater.

Garcia venter nå straffeforfølgelse i Massachusetts Bristl County, ifølge nyhetsbyrået CBS.

Kyle P. Heagney, politisjef i Attleboro, er også svært fornøyd med «fangsten» på rekefarmen. Han sier til CBS at han er glad for at Ismael Recinos-Garcia endelig kan få rettferdighet for det han omtaler som et meningsløst drap:

- Alle våre tanker går til familie og venner, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer