SOLGT: Bilen som sjåføren Abedi Kasongo ble drept i er solgt og omlakkert. Bildet av Tjostolv Moland som vasker blod har vært et viktig og mye diskutert bildebevis i rettssakene mot nordmennene.
SOLGT: Bilen som sjåføren Abedi Kasongo ble drept i er solgt og omlakkert. Bildet av Tjostolv Moland som vasker blod har vært et viktig og mye diskutert bildebevis i rettssakene mot nordmennene.Vis mer

Drapsbilen solgt og omlakkert

Det viktige bildebeviset mot Joshua French og Tjostolv Moland er tilbake på veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Et viktig bevis i saken mot Joshua French og Tjostolv Moland, bilen der sjåføren Abedi Kasongo ble drept, er solgt og lakkert på nytt.

Det skal være eieren som har solgt den, den samme personen som opprinnelig saksøkte de to nordmennene for å ha flyktet med bilen, skriver Aftenposten.

Fem uavhengige lokale kilder i Kisangani, inkludert flere medlemmer av bilorganisasjonen ACCO, har identifisert Toyotaen hos en ny eier, et sikkerhetsselskap kalt Kafakis.

- Militærretten beordret at bilen skulle leveres tilbake etter den første rettssaken, sier advokat Francis Makanza til Aftenposten.

Han representerer Gacy Ngazua, den registrerte eieren av bilen.

Bilen er blitt vasket, malt, lakkert og oppgradert til å passe selskapet Kafakis bruksområde. Det betyr at det ikke lenger er mulig å bruke den som bevis i den nye rettssaken mot French og Moland.

Ankesaken skulle ha begynt mandag, men fordi dommerne fra Kinshasa ikke dukket opp, er den utsatt til 25. mai.

NTB