FARLIGE: En brunbjørn blir matet i et reservat. I Japan er et ukjent antall brunbjørner på rømmen. Flere mennesker er drept. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP
FARLIGE: En brunbjørn blir matet i et reservat. I Japan er et ukjent antall brunbjørner på rømmen. Flere mennesker er drept. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFPVis mer

Drapsbjørner på rømmen i Japan

Minst to kvinner er døde etter at de ble angrepet av bjørner på rømmen fra en dyrepark i Japan. Myndighetene innrømmer at de ikke har kontroll på situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ukjent antall dyr har åpenbart kommet seg ut av burene sine i bjørneparken i Hachimantai i Akita i det nordlige Japan, der det til vanlig er 38 dyr, de fleste av dem brunbjørner.

Innen mørkets frambrudd fredag hadde jegere skutt seks bjørner og funnet likene av to personer i parken, som er stengt for vinteren.

Av de tre personene som var i arbeid i bjørneparken da det ble meldt at dyr hadde rømt fredag morgen, kom én mann seg ut i god behold. En kvinne var savnet, og en lå livløs på bakken med alvorlige skader.

På grunn av faren for angrep kunne bergingsmannskapene i første omgang ikke ta seg inn i parken. Først etter flere timer fant de to lik, trolig av de to kvinnelige ansatte.

Politiet har ingen anelse om hvor mange bjørner som er på rømmen, og har bedt folk i området om å holde seg innendørs til situasjonen er avklart.

(NTB)