Drapsbølge når Montenegro

Drapet på sikkerhetsrådgiveren til den pro-vestlige presidenten i Montenegro sender sjokkbølger gjennom den lille republikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det første drapet på høyt politisk nivå i Montenegro, etter en rekke lignende drap i Serbia, de fleste uoppklarte.

President Milo Djukanovic' sikkerhetsrådgiver Goran Zugic (37) ble skutt og drept på gårdsplassen foran leiegården der han bodde i Montenegros hovedstad Podgorica rett før midnatt natt til torsdag.

Zugic ble betraktet som en av president Djukanovic' aller nærmeste medarbeidere. Drapet er det første på høyt politisk nivå i Montenegro etter en rekke drap på politiske og kriminelle ledere i Serbia. Serbia er den dominerende republikken i Jugoslavia, som også Montenegro er del av. Montenegros nåværende ledelse er i sterk opposisjon til Jugoslavias og Serbias sterke mann, Slobodan Milosevic.

- Vi er skremt, men ikke overrasket over drapet på Goran Zugic, sier Miroslav Vickovic, leder for Montenegros liberale allianse, et liberalt opposisjonsparti.

- Vi har lenge advart om at Podgorica uunngåelig vil bli et nytt Beograd. Både i Serbia og Montenegro er den tynne linjen mellom politikk og kriminalitet borte, tilføyer han.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 665194356


Varnish cache server