Drapsbølge over Brasil: POLITIET er hovedmistenkt

18 massakrert i Sao Paulo på få timer.

VED ÅSTEDET: Alvoret står skrevet i ansiktene til disse mennene i Sao Paulo-forstaden Osasco, på et fotografi tatt forrige fredag. På motsatt side av gata ligger baren hvor minst 10 mennesker ble skutt kvelden i forveien, av maskerte drapsmenn som mistenkes å være politifolk. Drapsmennene steg ut av en bil og begynte å skyte. Foto: AP/Andre Penner
VED ÅSTEDET: Alvoret står skrevet i ansiktene til disse mennene i Sao Paulo-forstaden Osasco, på et fotografi tatt forrige fredag. På motsatt side av gata ligger baren hvor minst 10 mennesker ble skutt kvelden i forveien, av maskerte drapsmenn som mistenkes å være politifolk. Drapsmennene steg ut av en bil og begynte å skyte. Foto: AP/Andre Penner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mennene i finlandshetter skal ha virket både rolige og tilbakelente, der de gikk rundt og geleidet bargjester på plass inn mot veggen. Så skjøt de dem.

Slik var scenen sikkerhetskameraene fanget opp i en enkel bar i Brasils største by Sao Paolo forrige torsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det kanskje mest skremmende ved det hele er at de hovedmistenkte er nettopp de som skulle beskytte gjestene: Politiet.

Blodig måned Bar-scenen kostet ifølge nyhetsbyrået AP 10 mennesker livet. Ytterligere åtte personer skal ha blitt skutt i løpet av få timer, i det som mistenkes å være en hevnaksjon for at en sikkerhetsvakt og en politimann nylig hadde blitt skutt.16-årige Rodrigo Lima da Silva var ifølge britiske Guardian et av ofrene. En bil kjørte bar opp på fortauet utenfor sandwich-baren der han satt, og en mann i finlandshette skal ha skutt ham rett ned.

Som andre eksempler på massakrer med politiet som mistenkt, nevner AFP fem drepte i Uberlandia 55 mil fra Sao Paulo nå på mandag, og de 37 ofrene for en uvanlig blodig helg i Amazonas' hovedstad Manaus i juli.

I Uberlandia hadde en fengselsvakt blitt drept på vei hjem dagen før massakren. I Manaus hadde en sersjant fra den paramilitære styrken blitt drept i det han kom ut av en bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.