37 drap på 59 dager i London

Drapsbølge ryster London: 37 drept på to måneder

En rekke unge offer er blant dem som har mistet livet i London de siste månedene. For første gang går den britiske hovedstaden forbi New York på drapsstatistikken.

ETTERFORSKER: Politiet sjekker en søplekasse etter at en 20 år gammel gutt ble stukket ned og drept i Ellerton Road i London den 1. april. Foto: NTBscanpix/Peter MacDiarmid
ETTERFORSKER: Politiet sjekker en søplekasse etter at en 20 år gammel gutt ble stukket ned og drept i Ellerton Road i London den 1. april. Foto: NTBscanpix/Peter MacDiarmid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 17 år gammel jente ble dødsoffer nummer 37 på to måneder i London, etter å ha blitt skutt på åpen gate mandag kveld. Like etter at hun forlot hjemmet sitt, skal det ha blitt avfyrt skudd fra en bil som kjørte forbi jenta. Kulene førte til at tenåringen mistet livet, og hun døde ifølge avisa Daily Mail på gata i armene på sin mor.

Samme kveld ble en 16 år gammel gutt skutt og en 17 år gammel gutt knivstukket i den britiske hovedstaden. Begge er kritisk såret.

Dødsfallet, skyteepisoden og knvistikkingen er bare de siste i en lang rekke alvorlige hendelser i London de siste månedene. Avisa beskriver bølgen av voldelige drap som et blodbad.

Ifølge BBC ble februar den første måneden der flere mennesker ble drept i London enn i New York med. 15 personer mistet livet.

- En tragedie

Også i mars ble flere drept i London enn i «det store eplet». 22 i London mot 21 i New York.

Millionbyene har omtrent like mange innbyggere, men New York har historisk et dårligere rykte enn den engelske hovedstaden. Derfor er det oppsiktsvekkende at London nå har den lite flatterende ledelsen på drapsstatistikken.​

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer