Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsbølgen fortsetter i Kenya

Tross Annans meglerenighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 40 mennesker er drept i løpet av et døgn i den vestlige delen av Kenya, ifølge politiet.

- Åtte mennesker ble drept i Nyamira, hvorav to ble funnet i elva. Seks andre ble funnet i Chepilat - to var skutt av politiet og fire hakket i hjel, sier politioffiseren Japheth Daido i den vestlige provinsen Nyanza lørdag morgen.

I tillegg er ti mennesker drept i Ainamoi. Til sammen ble 37 mennesker drept fredag og natt til lørdag, ifølge Daido.

Krisen i Kenya oppsto etter at opposisjonen beskyldte president Mwai Kibaki for fusk i presidentvalget som ble holdt i desember. Flere hundre mennesker er drept i voldshandlinger som i mange tilfeller er motivert av et ønske om å ramme bestemte folkegrupper.

FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan, som megler mellom partene i konflikten, sa fredag at det er enighet om en plan for å få slutt på voldsbølgen i landet.

NTB

OPP I FLAMMER: En mor tviholder på barnet sitt mens hun ser sitt hjem gå opp i flammet i Kericho, vest i Kenya. Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP
OPP I FLAMMER: En mor tviholder på barnet sitt mens hun ser sitt hjem gå opp i flammet i Kericho, vest i Kenya. Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP Vis mer
BUTALT POLITI: En mann som angivelig skjulte giftpiler i dette huset blir banket opp av kenyansk politi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media