Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Drapsbølgen som ryster London

En blodig sommer fikk bydelen til å tenke nytt om ungdomskriminalitet.

DRAPSBØLGE: Så langt i år er over 80 mennesker drept i hovedstaden, minst 50 av dem med kniv. Bildet viser etterforskere på stedet etter et knivdrap ved Ducketts Common i London 9. juni i år. Foto: Dinendra Haria / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
DRAPSBØLGE: Så langt i år er over 80 mennesker drept i hovedstaden, minst 50 av dem med kniv. Bildet viser etterforskere på stedet etter et knivdrap ved Ducketts Common i London 9. juni i år. Foto: Dinendra Haria / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): «Krigssonen: Hvordan det beryktede London-nabolaget kalt «The V» kjemper for livet».

Adam Hopson (36) flirer lett, men ikke lenge. Setningen over er tittelen på en britisk artikkel som beskriver nabolaget ungdomsarbeideren bor og jobber i. Den forklarer hvordan man kan bli et offer, i verste tilfelle drept, dersom man beveger seg inn i feil nabolag.

Akkurat her hvor vi sitter, utenfor ungdomsklubben Prospex hvor Hopson jobber - midt blant blomster og urter, kunst og håndverk - virker beskrivelsen litt fjern. Artikkelen er riktignok ti år gammel, men Hopson forsikrer at for enkelte er dette fortsatt en realitet.

Knivbølge

London fikk internasjonal oppmerksomhet tidligere i år etter at det ble kjent at byen i noen måneder hadde forbigått New York i antall drap. Spesielt er det økningen i antall knivdrap som bekymrer, hvor det er ofte unge mennesker som står i sentrum for tragediene, enten som offer eller gjerningsperson.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?