Drapsdato: 22. oktober

BTK planla comeback. Skjulte mord etter 1994 for å unngå dødsstraff?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet blir ikke kvitt mistanken om at Dennis Rader (60) begikk mer enn de ti drapene han har tilstått fra 1974 til 1991. Han ble torsdag dømt til ti ganger livstid, men slipper dødsstraff fordi den først ble gjeninnført i Kansas i 1994.

- Vi har bevis på at han var involvert i flere innbrudd. Og to av drapene knyttet vi ham ikke til, før han selv innrømte dem i avhør. Vi vet også at han hadde planlagt å drepe igjen. Datoen var 22. oktober 2004, sier politisjef Norman Williams.

Tror han ville pratet

Han vil ikke si hvem ofret var, eller hva som hindret seriemoderen som gikk under navnet «BTK» - bind, torture, kill. Først i februar i år ble han pågrepet, etter at han igjen hadde begynt å sende BTK-signerte meldinger til politi og presse.

- Vi tror ikke at en med hans personlighet ville unnlatt å fortelle om drap etter 1994 selv om det kunne medført dødsstraff, sier FBI-agent Kevin Stafford til AP.

Gråt på vei til fengselet

Under avhørene rant det formelig over av tilståelser, og politiet sier at de knapt klarte å stanse kjeften hans. De har heller ingen beviser som indikerer flere drap.

På vei til El Dorado-fengselet i går, kommenterte 60-åringen utsikten og pressedekningen av saken.

FIKK HAM TIL Å GRÅTE: Da Dennis Rader hørte pårørende på radioen på vei til fengselet, kikket han bort med tårer i øynene. Foto: SCANPIX/REUTERS
FIKK HAM TIL Å GRÅTE: Da Dennis Rader hørte pårørende på radioen på vei til fengselet, kikket han bort med tårer i øynene. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Så hørte vi på radioen pårørende som ga sine følelsesladde rettsforklaringer. Rader stirret ut vinduet. Når han snudde seg tilbake og så på meg, hadde han tårer i øynene, forteller sheriff Gary Steed.

• Slik blir BTKs liv i fengsel

• Alt om BTK

<B>ENVEIS-TUR TIL FENGSELET: Trolig skal 60-åringen tilbringe resten av livet i El Dorado-fengselet i Kansas.
<B>TRYGLET OM TILGIVELSE: I retten unnskyldte han torturen og de delvis seksuelt motiverte drapene med at han var besatt av demoner.