Drapsdømt (14) ber om nåde

Nathaniel Brazill (14) ble i mai funnet skyldig i å ha skutt og drept læreren sin året før. I siste høring før straffeutmåling ba han offerets familie om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26. mai i fjor skjøt den da 13 år gamle Nathaniel Brazill ned og drepte sin 35 år gamle lærer Barry Grunow (35). Læreren hadde utvist ham fra skolen for vannballongkasting. Brazill funnet ble funnet skyldig i forsettlig drap i mai i år. I ettermiddag får han straffeutmåling som voksen - og mellom 25 år og livsvarig fengselsstraff, melder CNN.

Minimum 25 år

Saken har vakt oppsikt fordi Nathaniel Brazill fra Florida bare var 13 år da drapet på den populære læreren ble begått. 13-åringen ble tiltalt for overlagt drap.

I mai i år kom Florida-juryen etter 14 timer fram til at Nathaniel var skyldig i forsettlig drap. Dommen har en minimumsstraff på 25 års fengsel uten mulighet for å slippe ut. Livsvarig fengsel betyr i Florida fengsel livet ut. I dag ventes den endelige straffeutmålingen.

Ba om nåde

I går var siste rettshøring før dagens straffeutmåling. Da 14-åringen i den røde fengselsuniformen entret vitneboksen, sa han at han var dypt lei seg for det som var skjedd. Han skulle ønske at han kunne bringe læreren tilbake til livet, og gjøre alt ugjort. Ifølge CNN fikk drapsofferets familie høre Brazill si at han aldri ønsket å gjøre Barry Grunow noe vondt.

- Mr. Gunow var en flott mann og lærer, og jeg er lei for å ha tatt ham fra dere.

Begge Nathaniels foreldre forklarte seg også under høringens siste dag. Polly Powell brøt sammen i tårer da hun ba dommeren ha nåde med sønnen hennes. Hun innså ifølge CNN at sønnen burde straffes for det han har gjort, men ba ba innstendig om at han ikke måtte bli dømt til fengsel for resten av sitt liv. Henvendt til offerets familie sa den drapsdømtes mor at hun håpet de en dag kunne tilgi.

Familien til den drepte engelsklæreren har henstilt dommeren om å idømme 14-åringen den strengeste straffen.

- Uhell

Nathaniel har hele tida insistert på at skuddene som drepte engelsklæreren gikk av ved et uhell. 14-åringen var inntil drapet en flink skoleelev uten kriminell fortid. Under rettssaken vektla aktor at han hadde gått hjem, hentet pistolen og tatt den med tilbake til skolen. Nathaniels forsvarer Robert Udell har prosederte på at den da 13 år gamle gutten manglet våpenerfaring og trodde våpenet var sikret. Udell har under hele saken bedt om at det blir tatt hensyn til guttens unge alder.

Aktor ville ha overlagt drap - noe som automatisk ville betydd livsvarig fengsel uten mulighet til noen gang å slippe ut igjen.Les CNNs artikkel om saken

Les Reuters artikkel om saken

<bANGRER:Nathaniel Brazill under gårsdagens høring om straffeutmålingen.
OFFER:Barry Grunow ble truffet av et skudd i hodet.