Drapsdømt (39) pågrepet for drap på gjengleder

Funnet død i brennende bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi har pågrepet og siktet en mann for drapet på Haugerud, men vi kan ikke utelukke at det er flere involvert, sier innsatsleder Thor Langli til Dagbladet.no

Mannen ble pågrepet på Sandaker på et frigangshjem for folk som skal tilbake til samfunnet etter soning. Mannen bodde og sonet her.

Verken politi eller den siktede ble skadd i pågripelsen.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk i en korridor i blokka. Det er ingenting som tyder på at han visste at vi ville komme, sier Langli.

Med en hettegenser over hodet og en polititjenestemann på hver side ble han fraktet ut av bygningen og inn i en ventende politibil.

Dagbladet.no var i kveld i kontakt med siktedes faste forsvarer, som er kjent med at han er pågrepet.

Men jeg har ikke vært i kontakt med ham, sier advokat Morten Furuholmen.

- Så du vet ikke hvordan han stiller seg til siktelsen?

- Nei. Jeg vet ingenting, sier Furuholmen, som regner med at han vil snakke med sin klient i morgen.

Gjengleder drept
Politiet fikk melding om gjengdrapet ca. klokken 18.30 i kveld. De fikk først melding om at en person var skutt. Så kom meldingen om at en bil sto i brann. Inne i bilen som sto i Haugerudveien fant politiet levningene av en død mann.

- Drapet skal ha hatt sammenheng med et gjengopprør. Både den drepte og den pågrepne tilhører Oslos kriminelle miljøer, opplyser informasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt Jørn Kristian Jørgensen. 

Sentrale kilder i gjengmiljøet og kilder i politiet bekrefter at den drepte er en lederskikkelse i det norskpakistanske gjengmiljøet.

Mannen i 20-årene var fryktet i Oslos underverden, og har vært involvert i flere alvorlige voldsepisoder.

OFFERET:  Den drepte er en ledende skikkelse i det norskpakistanske gjengmiljøet.
OFFERET: Den drepte er en ledende skikkelse i det norskpakistanske gjengmiljøet. Vis mer

Den pågrepne er tidligere dømt for drap og ran.

- Vi har fått bekreftet at den avdøde er en sentral person i gjengmiljøet, og at den vi nå jakter på, er kjent fra politiet tidligere blant annet for drap. Det vi foreløpig ikke vet, er koblingen mellom disse to, sa politikilder til Dagbladet.no før pågripelsen.

Justisminister Knut Storeberget er i kveld blitt orientert om drapssaken i Oslos gjengmiljø og pågripelsen av 39-åringen, får Dagbladet.no opplyst fra Justisdepartementet.

- Skutt i hodet
Et av vitnene forteller at det kom en person inn på en Esso-stasjon et stykke fra stedet der den brennende bilen ble funnet. 

- Han sa at kompisen hans var blitt skutt i hodet. Han ba om at betjeningen skulle låse dørene, sier vitnet.

Vitnene fikk inntrykk av at noen jaktet på personen.

Dagbladet.no vet at politiet etterlyste mannen etter at de fikk melding om at mannen løp etter vedkommende som meldte om skyteepisoden.

Den dramatiske meldingen underbygges av betjeningen på bensinstasjonen.

- Det kom en gutt løpende inn og fortalte at det var skyting ved t-banen. Han ba oss om å låse dørene, sier en av de ansatte til Dagbladet.no.

Dagbladet.no har vært i kontakt med en nabo og venn av mannen som nå er pågrepet.

- Jeg nekter å tro at han er involvert, sier vennen.

 

FUNNET I BRENNENDE BIL:  Levningene av den drepte ble funnet i en brennende bil innerst i Haugerudveien i Oslo. Foto. John Terje Pedersen
FUNNET I BRENNENDE BIL: Levningene av den drepte ble funnet i en brennende bil innerst i Haugerudveien i Oslo. Foto. John Terje Pedersen Vis mer