Drapsdømt (43) ble filmet mens han tente på bolighus

Dømt til fem års forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 6. juli 2010 begynte det å brenne i søppelkasser som sto inntil en firemannsbolig i Strandveien i Mjøndalen. Brannen ble oppdaget og slukket før den utviklet seg. Flere personer oppholdt seg i boligen, skriver Drammens Tidende.

- N.N har forsettlig antent en brann som han forsto ville føre til en situasjon hvor tap av menneskeliv var en nærliggende mulighet, skriver Borgarting lagmannsrett i dommen.

Mannen bodde selv i en av leilighetene i huset som ble påtent, men nekter for å ha tent på. Videokameraene på bensinstasjonen rett over veien for huset viser derimot noe annet.

- Han går fram og tilbake foran huset i noen minutter før han stanser ved søppeldunken og tenner på den. Deretter går han et stykke bort fra huset og blir stående og observere i noen tid før han forlater stedet, skriver retten i dommen.

Ifølge dommen skal 43-åringen noen uker før brannen ha vært irritert på andre beboere og gitt uttrykk for at han ville «svi av kåken», men retten mener det ikke er bevist at han ønsket å skade eller ta liv.

- Det er mest nærliggende for lagmannsretten å se brannstiftelsen som et utslag av en sterk frustrasjon og ønske om oppmerksomhet, skriver retten i dommen.

Ifølge dommen har 43-åringen gjentatte ganger latt sinne og frustrasjon gå ut over omgivelsene sine. Han er flere ganger tidligere dømt for ildspåsettelse. Han er også dømt for drap i 1992. Rettens flertall mente det er fare for gjentakelse, og dømte ham derfor til fem års forvaring.

(NTB)