Drapsdømt avhørt

KRISTIANSAND (Dagbladet): En 42 år gammel drapsdømt mann ble i dag tatt inn til avhør i forbindelse med drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Mannen ble hentet på arbeidsplassen av sivilkledd politi og er i kveld avhørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen ble i 1987 dømt til elleve års fengsel og fem års sikring for et brutalt knivdrap, flere drapsforsøk og legemsbeskadigelser mot fem tilfeldige ofre i Kristiansand.

Observert av politiet

Han ble observert fredag ettermiddag og kveld like ved Baneheia sammen med tre kamerater. En politipatrulje skal ha observert personene mellom klokka 19 og 20. En del av vennene ble i går avhørt av politiet.

42-åringen er i ettermiddag og kveld avhørt av politiet.

Politiet har i natt og i dag brukt store ressurser på å kartlegge helgas bevegelser i en bestemt gruppering i narko-miljøet rundt Syretoppen, som er et populært møtested for byens narkomane. Syretoppen ligger bare noen hundre meter sør for stedet der Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept søndag.

Ingen siktet

- Vi har fremdeles ingen siktede i saken. Vi avhører nå personer som befant seg i området, sier politiinspektør Magnus Andreassen til Dagbladet.

Politiet ville på ettermiddagens pressekonferanse verken bekrefte eller avkrefte at de har hentet den drapsdømte mannen til avhør, men oppga at de har avhørt omlag 40 personer som vitner. En av disse er avhørt to ganger for å utdype enkelte av sine forklaringer.

En rekke nye vitner er i kveld avhørt. Totalt har politiet fått inn over 400 tips i saken.

Flyttet jentene

Politiet bekrefter overfor TV 2-nyhetene i kveld at gjerningsmannen eller -mennene har flyttet på jentene etter de ble drept.

De tror også at drapsmannen er lokalkjent og at han har begått voldelige handlinger tidligere.