Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt bortvist fra bygda

En drapsdømt 57-åring fra Finnmark fikk lørdag ordre fra politiet om at han skal bort fra bygda der han bor og forbys å komme tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiet lørdag tok en runde og snakket med flere av beboerne i den drapsdømte mannens nabolag i den lille finnmarksbygda, ble det besluttet at 57-åringen skulle fjernes, skriver Finnmark Dagblad.

- Vi har ansett hensyn til de fornærmede i bygda for å være viktigere enn hans rett til fortsatt å bo der, sier jourhavende jurist Gøril Lund. Mannen har fått frist fram til onsdag med å forlate bygda.

Lund innrømmer at bortvisningsvedtaket er spesielt:

- Jeg kjenner ikke til at denne metoden er brukt i noen sak tidligere, sier hun og forteller at tiltaket er satt i gang for å beskytte dem i bygda som føler seg trakassert av mannen.

Mannens advokat, Roger Foyn, er rystet over politiets behandling av hans klient.

- Jeg har aldri hørt om noe lignende. At man skal bortvise et me nneske på et så generelt grunnlag virker uvirkelig. Det er som tatt ut av en tegneserie. Framgangsmetoden kan jo ikke være i tråd med lovverket, mener Foyn.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!