Drapsdømt fange rømte på sykkel

Under en sykkeltur i går formiddag, stakk plutselig den drapsdømte 24-åringen fra resten av følget fra Ila landsfengsel. Mannen betegnes som farlig i pressede situasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen er nå etterlyst over hele Østlandet.

- Han stakk av like etter at sykkelturen startet. Fengselsbetjentene valgte å bli værende hos de andre fangene for å forhindre at flere rømte, sier politiførstebetjent Sigurd Sunde ved Asker og Bærum politidistrikt.

Det er andre gang den drapsdømte fangen rømmer fra Ila.

Politiet jaktet i hele går på mannen, og ber vitner som var i området søndag formiddag i 10.30-tida om å melde fra dersom de har observert rømlingen.

24-åringen, som er fra Sarpsborg, soner en drapsdom på 10 år etter at han i 1994 drepte en tobarnsmor i Fredrikstad. Drapet skjedde i ecstasy-rus.

Mannen er 1,86 meter høy, lys blond og tynn. Han var iført et rødt og hvitt treningstøy av merket «Mizuno» og sorte joggesko av merket «Reebok».

Fluktsykkelen hadde svart ramme med blå skrift. Mannen rømte nedover Griniveien, som er hovedveien bort fra Ila landsfengsel i retning Oslo.

- Mannen er hissig og kan være farlig, spesielt i pressede situasjoner, sier Sigurd Sunde til Dagbladet.

Ifølge politiet hadde sykkelturen nettopp startet klokka 10.30 da 24-åringen plutselig stakk av fra resten av følget.

Han var ute på en arrangert kontraktstur sammen med sju andre fanger og fire fengselsbetjenter fra Ila landsfengsel.

Turen var en belønning for fanger som skriver under på en avtale om at de ikke vil bruke narkotika i fengselet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer