Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt feiret med champagne

LONDON (Dagbladet): Louise Woodward kommer hjem til den lille byen Elton i Cheshire i Nord-England som helt. Hun er dømt for å være skyld i lille Matthew Eappens død, men hjemme i England er hun blitt symbolet på den stakkars lille jenta som ble uskyldig dømt for drap. I natt ble hun feiret med champagne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da dommer Zobel kom med den oppsiktsvekkende lave dommen, brøt jubelen løs. Louises venner, Louises naboer og Louises tilhengere kastet seg i armene til hverandre og gråt hemningsløst.

- Dette var den glade meldingen vi skulle fått for ti dager siden. Vi har hatt store deler av verden med oss i denne kampen for å støtte Louise. Og det er bare rett og rimelig at Louise nå løslates. Hun er jo uskyldig, sier en tydelig preget Jean Jones, som leder kampanjen «Sett Louise fri».

Lang ventetid

Hele Elton har bodde på puben «The Rigger Pub» siden saken mot Louise Woodward startet. Flere TV-stasjoner har sendt direkte fra alle de følelsesmessige øyeblikkene Louises supportere har vært gjennom de siste ti dagene, og følelsene har variert. Fra den dypeste fortvilelse til den største lykke.

I går kveld opplevde Louises venner den store lykkefølelsen. Idet hun ble satt fri kom plakatene fram: «FREE AT LAST!»

- Nå må vi feire, sa Jean Jones og hentet fram champagneflaskene. Etter at korken var gått i taket, ristet hun champagnen og sprutet utover de mange som var med på det lykkelige øyeblikket.

Stor innsats

Louises skjebne har samlet hele den lille byen til felles kamp. I månedene etter arrestasjonen av Louise organiserte de støttekomiteen, og i de månedene som har gått har vennene samlet inn 1,2 millioner kroner til Louises sak.

- Vi tror på hennes uskyld, men kampen er ikke over ennå. Louises navn må renvaskes helt. Hun er tross alt dømt for uaktsomt drap, og vi er helt sikre på at hun er helt uskyldig, sier Karen Rhodes, som er en av Louises venner.
Elton blir aldri den samme etter Louise-saken. Her har en hel liten by vist hva solidaritet betyr når ulykken er ute. Riktignok har vennene vært overbevist om uskyld. Enn så lenge må de feire at Louise Woodward snart kommer hjem. Til jul, håper folk i Elton.

Hele Norges coronakart