Drapsdømt fjernet fra rettssalen

- Men jeg har jo vært her hele dagen, sa Schürrer. Da brøt de drepte barnas mor sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I lagmannsretten i dag hadde Emma Jangestig, moren til de to drepte barna Max (3) og Saga (1), store problemer med å forklare seg. I dag var det andre dag i ankesaken mot tyske Christine Schürrer, som ble dømt til fengsel på livstid etter drapet på de to barna i Arboga i Sverige 17.mars i år.

Jangestig ble spurt mange inngående spørsmål om dagen da de to barna ble drept. Etter en lang dag med spørsmål brøt hun sammen i retten i ettermiddag, skriver Expressen.se.

Da Schürrers forsvarer skulle begynne med sin utspørring, begynte Jangestig å gråte ukontrollert.

- Har jo vært her hele dagen
- I denne situasjonen og med tanke på hvordan Emma reagerer har jeg ikke lyst til å stå  her som en «buse», sa Schürrers forsvarer.

- Det er ikke spørsmålene, men at Emma ikke klarer å se på Christine Schürrer, svarer Jangestigs bistandsadvokat.

- Men jeg har jo vært her hele dagen, skyter plutselig Schürrer inn, noe som får Jangestig til å bryte ut i gråt.

(Hør lydklippet i videoen over.)

Dette førte til at Schürrer ble fjernet fra rettssalen, og plassert i et siderom. Om lag det samme skjedde under tingrettsforhandlingene, da Schürrer også måtte flyttes til et annet sted fordi Jangestig hadde store problemer med å forklare seg. Da brøt også Jangestig sammen da Schürrers forsvarer skulle begynne sin utspørring.

- Kjente stemmen
Jangestig fortalte den samme historien som hun gjorde i tingretten om hvordan hun husker at Christine Schürrer angrep henne og barna hennes. Jangestig ble selv alvorlig skadd i angrepet.

Hun fortalte også at hun kjente igjen stemmen hennes første gang hun hørte henne snakke i tingretten, ifølge Expressen.se.

- Jeg kjente igjen stemmen. Jeg visste at det var hun som sto i gangen min den kvelden, gjentok hun i dag.

Hun hadde med seg sønnens kosedyr Edderkoppmannen, som hun også hadde under forrige runde i retten. Barnas far, Nicklas Jangestig, fortalte før forhandlingene begynte i dag at han ikke orket å høre Emma Jangestigs forklaring i dag