Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt funnet død i Oslo fengsel

Truls Guttormsen etterlot seg en beskjed til forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Guttormsen (38) satt i isolasjon i Oslo Fengsel da han i går morges ble funnet død i cella.

I juni 2000 ble Truls Guttormsen dømt for det såkalte Lindås-drapet, der dataingeniør Yngve Elvik (38) ble regelrett henrettet i det retten mener var et narkooppgjør. Guttormsen har hele tiden hevdet sin uskyld.

Dommen ble tilsammen 20 år for drap og falsk forklaring. 8. mars i fjor rømte han under en permisjon fra fengselet, og ble pågrepet i Nederland i slutten av januar, da også mistenkt for å være innvolvert i en større amfetaminsak.

- Ba meg overbringe dødsbudskap

I et skriv til sin forsvarer, advokat Odd Drevland, uttrykte Guttormsen et ønske om at advokaten skulle være den som overbrakte dødsbudskapet til familien.

- Det fulgte jeg, og var med politiet da det tunge budskapet ble formidlet. Jeg skulle egentlig ha møtt ham i fengselet denne uken, og snakket med ham over telefon på torsdag. Da var det ingenting som tilsa at han hadde planer om å gjøre det slutt. Tvert om. Truls var ikke typen til å gi opp. Han sto på, sier Drevland til Dagbladet.no.

Hevdet sin uskyld

Helt siden han ble pågrepet i Lindås-saken har han hevdet sin uskyld, og sammen med familien utlovet han en dusør på en million kroner til de som kunne føre politiet til den riktige drapsmannen. Under flukten fra fengselet hevdet han ovenfor BA at han hadde hyret inn en privatetterforsker for å jobbe med saken.

DØD: Drapsdømte Truls Guttormsen ble funnet død i sin fengselscelle i går. 38-åringen, som ble dømt for det såkalte Lindås-drapet, har hele veien hevdet sin uskyld. Foto: Oddmund Lunde
DØD: Drapsdømte Truls Guttormsen ble funnet død i sin fengselscelle i går. 38-åringen, som ble dømt for det såkalte Lindås-drapet, har hele veien hevdet sin uskyld. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

- Jeg håper virkelig at han har etterlatt seg noen skriv eller opptegninger som kan kaste lys over dette og hvorfor han valgte å gjøre det slutt. Politiet har lovet å overlevere eventuelle skriv innen et par dager. Familien trenger et svar, enten han skulle være skyldig eller ikke, sier advokat Drevland til Dagbladet.no.

ETTERLOT SKRIV: I et skriv ba Guttormsen sin forsvarer, Odd Drevland, om å bringe dødsbudskapet til familien. Nå håper Drevland at 38-åringen etterlot seg flere skriv som kan kaste nytt lys over saken.