Drapsdømt gruer seg til ny runde i retten

TRONDHEIM (Dagbladet): Terje Wiik (52), som i Trondheim byrett ble dømt til 21 års fengsel for overlagt drap på ekskjæresten, gruer seg til en ny runde i retten, men håper på frikjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giftdrapet

  • Terje Wiik ble i februar i år dømt til 21 års fengsel i Trondheim byrett for overlagt drap på ekskjæresten Inger Lise Bakken.
  • Wiik ble dømt for å ha blandet thallium i ulike drikkevarer.
  • I byrettens dom legges det vekt på at Wiik har påført Bakken store lidelser over lang tid og har hatt god tid til å tenke over hva han gjorde.
  • Tirsdag begynner ankesaken i Frostating lagmannsrett.Førstkommende tirsdag starter Frostating lagmannsrett ankebehandlingen i den mye omtalte thalliumsaken.

- Terje Wiik synes det er en forferdelig belastning å skulle gå i retten. Han er engstelig for hvordan han klarer påkjenningen, sier forsvareren, advokat Trygve Staff, til Dagbladet.

- Samtidig er Wiik veldig spent. Han har jo anket saken, så han har et grunnleggende håp om at det kan gå annerledes i lagmannsretten enn i byretten.

Den giftdrapsdømte 52-åringen ble i vår overflyttet fra Trondheim kretsfengsel til Ila landsfengsel i Bærum, hvor han har vært siden.

Wiik ble i byretten dømt for å ha tatt livet av ekskjæresten Inger Lise Bakken (40) ved å blande giftstoffet thallium i ulike drikkevarer.

Giftofferet

Giftofferets familie vil være til stede i lagmannsretten, både som vitner og tilhørere.

- Det hadde vært godt å være ferdig med det. Men det kan jo være terapi for meg i dette også, sier Ivar Bakken, far til Inger Lise.

Han trakk seg som vitne før forhandlingene i byretten, slik at han kunne følge hele rettssaken. Også denne gangen ønsker han å være til stede under rettsforhandlingene de aller fleste dagene.

- Dødsdom

- Straffen på 21 års fengsel er en livstidsdom, en dødsstraff. Jeg kommer ikke til å holde ut så lenge, sa Terje Wiik til Dagbladet etter dommen i Trondheim byrett.

- Jeg føler bitterhet over dommen, for jeg vet at det jeg gjorde mot Inger Lise ikke ble gjort med overlegg. Det å dømme meg for overlagt drap er justismord, sa han videre.

Påtalemyndigheten anket den del av dommen som omhandler sikringsspørsmålet, etter å ha fått avvist kravet om ti års sikring.