Drapsdømt hevder han drepte Trude Espås

- Han må vite ting bare gjerningsmannen og politiet vet, sier lensmann Jens-Arne Hessegjerde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 47 år gammel drapsdømt mann har tilstått overfor fengselsansatte at han drepte Trude Espås i 1996. Han har sittet i fengsel for drapet på sin samboer siden mai i år, og han er også under etterforskning for drapsforsøk mot en pleier ved Trondheims psykiatriske sykehus, ifølge VG

- Ikke lettet

- Jeg er ikke lettet, men avventende. På torsdag skal vi sjekke ham ut mot arkivet vårt. Da vil vi få mer klarhet i det og se om vi skal gå videre på dette sporet, sier lensmann i Stranda og Norddal, Jens-Arne Hessegjerde, til Dagbladet.no

Hessegjerde har etterforsket drapet siden 9. august 1996. Han forteller om mange opp og nedturer under etterforskningen av saken.

- Det har skjedd før at folk har tilstått ting i denne saken de ikke har gjort.

- Er mannen kjent for deg?

- Jeg har hørt navnet gjennom media, men det finnes ikke i mitt hode fra før. Vi skal sjekke registrene i løpet av torsdag, sier han.

Det avgjørende punktet blir om den drapsdømte kan komme med opplysninger fra åstedet som bare han og politiet kjenner til.

- TILSTÅR DRAP: En drapsdømt fange har tilstått drapet på Trude Espås i 1996. Dette bildet viser politiet bærer bort avdøde etter at hun ble funnet i en steinrøys i Geiranger ti dager etter at hun forsvant. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
- TILSTÅR DRAP: En drapsdømt fange har tilstått drapet på Trude Espås i 1996. Dette bildet viser politiet bærer bort avdøde etter at hun ble funnet i en steinrøys i Geiranger ti dager etter at hun forsvant. Foto: Marit Hommedal/Scanpix Vis mer

- Ting bare vi og gjerningsmannen vet

- Om hans forklaringer stemmer så er det interessant. Vi har en mengde opplysninger som vi har holdt for oss selv. Han må vite ting bare gjerningsmannen og politiet vet om, sier lensmannen.

Ledelsen ved Trondheim fengsel ble orientert om tilståelsen mandag morgen, og de nærmeste pårørende ble varslet om tilståelsen i går.

Mannen skal også ha sagt at han står bak brannen som tok livet av en 25 år gammel kvinne på Orkanger for snart tre år siden.

Blir avhørt raskt

Hessegjerde opplyser at mannen vil bli avhørt om saken med det første.

47-åringen skal ha flyttet til Trude Espås hjemsted et år før hun ble drept. Dødsbrannen som mannen også har tilstått, var oppe som et tema i drapsetterforskningen mot mannen.

Mannens advokat Stig Mjønes ønsker ikke å kommentere noen av sakene mot sin klient overfor VG.

Politiet har ikke ønsket å kommentere om de har en fullverdig DNA-profil fra gjerningspersonen i saken, men har tidligere opplyst at de har tilstrekkelig med bevis til å kontrollere en tilståelse.

LENSMANN: Jens Arne Hessegjerde i Geiranger
DREPT I 1996: Trude Espås.