Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt hushjelp erklærte seg ikke skyldig i drapet på Pål Stener Johannessen (90)

Ankesaken begynte i dag.

- NATURLIG DØD: Forsvarerteamet til den drapstiltalte hjemmehjelpen - advokat Øystein Storrvik og medforsvarer advokat Heidi Juritzen - hevder Pål Stener Johannessen kunne lidd en naturlig død. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- NATURLIG DØD: Forsvarerteamet til den drapstiltalte hjemmehjelpen - advokat Øystein Storrvik og medforsvarer advokat Heidi Juritzen - hevder Pål Stener Johannessen kunne lidd en naturlig død. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 62 år gamle hushjelpen som er dømt for å ha drept sin arbeidsgiver, Pål Stener Johannessen (90), erklærte seg ikke skyldig da ankesaken startet tirsdag.

- Nei, det er ikke sant, svarte 62-åringen med tynn og gråtkvalt stemme da dommer Kristin Robbestad spurte om hun erkjente skyld etter tiltalen i Borgarting lagmannsrett.

Påtalemyndigheten mener hun kvalte Johannessen med en pute eller lignende kvelden sent på kvelden 13. mars 2013.

62-åringen ble rett før sommeren dømt til 13 års fengsel i Oslo tingrett, men anket på stedet.

Kvinnen jobbet som hushjelp og selskapsdame hos Johannessen i en 15-årsperiode, og hun var oppført som enearving til Johannessens millionformue.

Ifølge tingrettsdommen drepte 62-åringen Johannessen fordi hun oppdaget at han var i ferd med å endre testamentet til fordel for en 36 år gammel hjemmehjelp.

62-åringens forsvarer Øystein Storrvik prosederte i tingretten på at dødsfallet ikke var et drap, og at den aldrende mannen kan ha dødd av naturlige årsaker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling