Monika-saken:

Drapsdømt i Monika-saken ønsker likevel ny rettssak. Elden blir hans nye forsvarer

Har ombestemt seg.

OMBESTEMT SEG: Donatas Lukoservicius har ombestemt seg og ønsker ny rettssak. Her står han i retten med forsvarer Aasmund Sandland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OMBESTEMT SEG: Donatas Lukoservicius har ombestemt seg og ønsker ny rettssak. Her står han i retten med forsvarer Aasmund Sandland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donatas Lukosevicius (34), som er dømt til 18 års forvaring i Monika-saken, og som tirsdag varslet at han ikke anker drapsdommen, har ombestemt seg og ønsker ny rettssak, melder TV 2. Det er ikke avklart om han har anledning til å ombestemme seg.

25. juli dømte en enstemmig Nordhordland tingrett 34-år gamle Donatas Lukosevicius til 18 års forvaring med en minstetid på ti år.

Han ble også dømt til å betale 250 000 kroner i oppreisning til Monikas mor, Kristina Sviglinskaja.

Elden ny forsvarer

TV 2 erfarer at Lukosevicius tidligere advokat er sparket og at John Christian Elden skal være oppnevnt som ny forsvarer.

Til Dagbladet sier Elden at han er kjent med at Lukosevicius har bedt lagmannsretten om å oppnevne ham som ny forsvarer.

- Han har ikke trukket sin anke og retten har oppnevnt meg. Mer vet jeg ikke ennå, sier Elden.

Tilleggsbelastning

Bistandsadvokat Stig Nilsen, som representerer Kristina Sviglinskaja, moren til avdøde Monika, sier at han og hans klient ble overrasket over avgjørelsen.

- Det er helt klart en ekstrem tilleggsbelastning for henne. Hun trodde saken var helt over, og så setter han i gang igjen. Jeg hadde virkelig unt henne å slippe dette, sier Nilsen til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer