Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt kan bli frifunnet

BERGEN (Dagbladet): - Pourin ble dratt inn i ondskapens labyrint. La ikke et uskyldig menneske sitte fengslet for drap, ba drapsdømte Pourin Mohammads (38) forsvarer Ivar Drevland i Gulanting lagmannsrett i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang i den såkalte Minde-drapssaken skal en jury i dag ta stilling til om Mohammad kan forlate Bergen tinghus som en fri mann. Siden 10. februar 1995 har 38-åringen sonet for drapet på venninnen Fahimeh Esteghlalian. Den andre av Mohammads to forsvarere, advokat Odd Drevland, sådde tvil om tre vitneobservasjoner som han mener alene har ført til at Mohammad er tiltalt i saken. Disse vitneprovene slår fast at Mohammad var ute og syklet i tida omkring drapet. Sjøl hevder 38-åringen at han var inne og vasket hybelen sin. Tekniske bevis i saken finnes ikke.

Drevland mente derimot at Fahimehs nå avdøde ektemann hadde både motiv og mulighet, og kunne drept henne før han gikk på jobb. Drevland viste til at rettsmedisinerne ikke kunne si eksakt når drapet hadde funnet sted. Han mener drapsmotivet var konas vennskap med Mohammad.
Aktor, statsadvokat Walter Wangberg, er like sikker i dag som i 1995 på at Mohammad er den skyldige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!