Drapsdømt krever ny rettssak

Foreldrene til Arboga-ofrene frykter dommen blir hevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tyske kvinnen Christine Schürrer, som er dømt for å ha drept to små barn i Arboga i Sverige, krever ny rettssak, melder NTB. Grunnen er at en av meddommerne har sagt at hun hele tiden trodde 32-åringen var skyldig.

Den tyske kvinnen ble tirsdag kjent skyldig i dobbeltdrap, samt i drapsforsøk på barnas mor. Straffeutmålingen er ennå ikke klar.

Leverte inn krav i dag

I går sa meddommer Cecilia Uggla til expressen.se at hun hele tiden har ment at kvinnen ikke var uskyldig. Uggla trakk seg fra saken rett etter at uttalelsen ble kjent.

32-åringens forsvarer, advokat Per-Ingvar Ekblad, krever at saken kommer opp på nytt fordi han mener Uggla var forutinntatt. Ekblad krever også en gransking av om de to andre meddommerne kan ha blitt påvirket av Uggla.

- Min klient mener det kan stilles spørsmål ved om hun har fått den rettferdige rettssaken hun har krav på, skriver Ekblad i et brev til Västmanlands tingsrett, og krever at saken blir gjenopptatt, med nye dommere.

- Ble presset av journalister

Västmanlands tingsrett vil trolig ikke ta en beslutning i saken før tidligst i morgen.

VIL HA NY SAK: Christine Schürrer ble tirsdag funnet skyldig i å ha drept Max (3) og Saga (1) i mars i år. Og for å drapsforsøk på deres mor, Emma Jangestig. Hennes advokat Per-Ingvar Ekblad krever ny rettssak fordi en meddommer sier hun helt fra starten mente Schürrer var skyldig. Foto: Scanpix
VIL HA NY SAK: Christine Schürrer ble tirsdag funnet skyldig i å ha drept Max (3) og Saga (1) i mars i år. Og for å drapsforsøk på deres mor, Emma Jangestig. Hennes advokat Per-Ingvar Ekblad krever ny rettssak fordi en meddommer sier hun helt fra starten mente Schürrer var skyldig. Foto: Scanpix Vis mer

Foreldrene til de drepte barna, Max (3) og Saga (1) orker ikke tanken på å gå gjennom en ny runde i retten.

- Det er helt forferdelig, jeg orker ikke en ny rettssak. Det holder med det som allerede er, sier barnas far, Niklas Jangestig til Expressen.

Rettens administrator, lagmann Per Kjellson, sier han er både oppgitt og sint på Uggla.

- Når noen kan uttale noe sånt, har de fundamentalt misforstått sitt oppdrag som meddommer, sier han til aftonbladet.se.

Uggla har ifølge Kjellson forklart at uttalelsen kom etter at hun var blitt utsatt for press fra et stort antall journalister.

• Les alt om Arboga-drapene her.

Drapsdømt krever ny rettssak
DREPT: Vesle Saga og Max ble bare ett og tre år gamle. 17. mars i år ble de drept i sitt hjem i Arboga.