Drapsdømt løslatt etter 28 år

Sentralt bevis ble underkjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann som har sittet fengslet i 28 år for et dobbeltdrap i Dallas i 1987 er løslatt etter at et sentralt bittbevis er underkjent og dommen omstøtt.

Steven Mark Chaney ble dømt til livstids fengsel etter at en tannlege fortalte retten at det bare var en milliondels sjanse for at noen andre enn Chaney kunne ha satt igjen bittmerket som ble funnet på ett av ofrene. Tannlegen sier nå at han tok feil.

Etter at statsadvokaten, det offentlige forsvarerembetet og organisasjonen Innocence Project sendte en felles begjæring til retten, er dommen mot Chaney nå omstøtt. The Innocence Project jobber for å få løslatt folk som er utsatt for justismord.

- Jeg kunne sette meg ned og telle opp all uretten - tapet av min eldste stesønn, mitt eldste barnebarn for to år siden - men dette er en tid for å feire, ikke føre regnskap, sier 59-åringen som nå er en fri mann igjen etter å ha tilbrakt nesten halve livet i fengsel.

Minst ett jurymedlem sa etter rettssaken i 1989 at bittbeviset overbeviste henne om at Chaney var skyldig, til tross for at ni vitner sa de hadde vært sammen med ham den dagen drapene skjedde og at han ikke kunne ha vært på åstedet der ofrene ble drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.