Drapsdømt lover 500 000 i dusør

Drapsdømte Truls Guttormsen (38) lover en halv million kroner til den som kan hjelpe ham å slippe unna fengselsstraffen på 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapsdømte Truls Guttormsens advokat, Odd Drevland, sier den eller de som kan hjelpe rømlingen å slippe unna fengselsstraffen på 18 år kan vente seg en klekkelig belønning.

-  Det er utlovet en dusør på 500 000 kroner for opplysninger som fører til at saken gjenopptas, og Guttormsen frifinnes, sier advokat Drevland. Venner og familie skal hjelpe Guttormsen å betale pengene, dersom det blir aktuelt.

I utlandet

Truls Guttormsen mener selv han har skaffet nye bevis i Lindås-drapet, som han ble dømt til 18 års fengsel for. Datakonsulent Yngve Elvik ble skutt og drept i 1999, i det retten kalte en «ren henrettelse». Bakgrunnen skal ha vært et oppgjør i narkomiljøet i Bergen.

På tross av de svært alvorlige omstendighetene i saken slapp Guttormsen ut på permisjon i vår. Han møtte aldri opp til soning igjen, og er nå i utlandet.

-  Bevisene han har funnet skal kaste nytt lys over hvorfor han rømte fra fengselet, og på den måten også indirekte over drapet på Yngve Elvik, sier Guttormsens forsvarer, Odd Drevland.

-  Jeg hadde ventet å motta materialet i slutten av forrige uke, men det er nok vanskelig for ham å få sendt det fra seg, sier Drevland.

-  Truet på livet

Etter det Dagbladet erfarer, oppsøkte Guttormsen en rekke personer i det kriminelle miljøet i Bergen før han rømte. Guttormsen skal hevde at han rømte fordi han ble truet på livet.

Drevland har hatt kontakt med Guttormsen en rekke gangert.

-  Han har folk som kjenner ham og backer ham opp, men det er jo ikke noen ønskesituasjon å være på rømmen. Han forsvant etter en todagers permisjon, så jeg tror ikke han hadde særlig mye ressurser med seg. Men hvor han er, vet jeg ikke noe om. Det er lettere for meg å ikke ha noen kunnskap om det, sier Drevland.

-  Har du bedt ham melde seg?

-  Nei, hvis det er slik at han har ting som kan kaste lys over saken, er det bedre at han tar seg tid til å framskaffe det. Men han ønsker ikke å forbli rømling, sier han.

PÅ RØMMEN: Den drapsdømte Truls Guttormsen er etterlyst over hele Europa. Her er han fotografert i Gulating lagmannsrett i 2001 sammen med sin forsvarer, advokat Odd Drevland.