Drapsdømt mistenkt for fotografering av ungjenter i Sandefjord

Den yngste kan ha vært ti år gammel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann som i 2004 ble dømt for å ha drept ei 16 år gammel jente året før, er varetektsfengslet, siktet for å ha tatt bilder av barn i upassende situasjoner.

I tillegg er han siktet for skremmende og plagsom opptreden. Politiadvokat Torje Arnesen ba torsdag om fire ukers varetekt for 34-åringen, noe Sandefjord tingrett sa ja til, skriver Sandefjords Blad.

Det er ikke kommet inn anmeldelser på mannen, og politiet aksjonerte mot ham på eget initiativ tirsdag 7. februar. Politiet har beslaglagt 34-åringens telefoner, PC-er, fotoapparater og harddisker.

- Vi har konstatert at det er tatt bilder av unge jenter. Den yngste av dem er kanskje 10 år gammel. Vi er svært tidlig i etterforskningen av saken, men er i gang med å gå gjennom beslagene og analysere funnene. Det vil ta tid, sier Arneson.

I Nordre Vestfold tingrett i fjor høst ble mannen dømt til fire og et halvt års fengsel, blant annet for trusler og snikfotografering av unge jenter i Horten og Tønsberg.

Til sammen ble det funnet 6 400 bilder av unge jenter på mannens datautstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer