Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt mistenkt for fotografering av ungjenter i Sandefjord

Den yngste kan ha vært ti år gammel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som i 2004 ble dømt for å ha drept ei 16 år gammel jente året før, er varetektsfengslet, siktet for å ha tatt bilder av barn i upassende situasjoner.

I tillegg er han siktet for skremmende og plagsom opptreden. Politiadvokat Torje Arnesen ba torsdag om fire ukers varetekt for 34-åringen, noe Sandefjord tingrett sa ja til, skriver Sandefjords Blad.

Det er ikke kommet inn anmeldelser på mannen, og politiet aksjonerte mot ham på eget initiativ tirsdag 7. februar. Politiet har beslaglagt 34-åringens telefoner, PC-er, fotoapparater og harddisker.

- Vi har konstatert at det er tatt bilder av unge jenter. Den yngste av dem er kanskje 10 år gammel. Vi er svært tidlig i etterforskningen av saken, men er i gang med å gå gjennom beslagene og analysere funnene. Det vil ta tid, sier Arneson.

I Nordre Vestfold tingrett i fjor høst ble mannen dømt til fire og et halvt års fengsel, blant annet for trusler og snikfotografering av unge jenter i Horten og Tønsberg.

Til sammen ble det funnet 6 400 bilder av unge jenter på mannens datautstyr.

Dommen var en fellesstraff med resttiden fra drapsdommen. Saken ble anket til Agder lagmannsrett som startet sin behandling av saken fredag denne uka.

I 2004 ble mannen dømt til 17 års fengsel for drapet, men han slapp ut på prøve nesten seks år før tida, i juli 2014.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling