Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapsdømt på rømmen til Strasbourg

Giftdrapsdømte Terje Wiik har ikke kommet tilbake til Ila fengsel.

KOM IKKE TILBAKE: Drapsdømte Terje Wiik kom ikke tilbake fra permisjon fredag. Han skulle meldt seg mandag, men er fortsatt på frifot. Foto: Dagbladet
KOM IKKE TILBAKE: Drapsdømte Terje Wiik kom ikke tilbake fra permisjon fredag. Han skulle meldt seg mandag, men er fortsatt på frifot. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Giftdrapsdømte Terje Wiik har ikke kommet tilbake til Ila fengsel. Han skal ha reist til menneskerettighets-domstolen i Strasbourg.

Wiik var på premisjon fra Ila landsfengsel, men kom ikke tilbake da permisjonen løp ut fredag. Asker og Bærum politidistrikt bekreftet tirsdag ettermiddag overfor NTB at han fremdeles er borte.

Ifølge Wiiks forsvarer, advokat John Christian Elden, har klienten tatt seg en tur til Strasbourg. Han skal også ha forklart at han var syk.

- Jeg snakket med ham tirsdag, og kan bekrefte at han er bedre. Da han var ute av fengselet, mÃ¥tte han reise en tur til Menneskerettighets-domstolen i Strasbourg. Han opplyser å ha hatt et møte der ut fra at han fortsatt mener dommen mot ham er uriktig, og for streng, sier Elden til VG Nett.

- På vei hjem

Wiik skal nå være på vei tilbake til fengselet, ifølge advokaten.

- Han vil nå tilbake og kjempe videre på en mer konvensjonell måte fra fengselet. Jeg håper derfor han snart er på plass igjen, slik at dette ikke går unødig ut over hans soning og permisjoner, sier Elden.

Terje Wiik ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for giftmord på Inger Lise Bakken i Trondheim.

Forgiftet ekskjæresten

Politiet har etterlyst Wiik, og jobber med å få tak i ham. De skal ha vært i kontakt med ham flere ganger på telefon. Også politiet har fått høre at han hadde tatt en tur til Strasbourg.

- Vi etterforsker dette aktivt og søker etter ham. Men jeg vil ikke si hvordan vi gjør dette, siden vi ikke vil at han skal lese det, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett.

Wiik ble dømt for å ha forgiftet ekskjæresten Inger Lise Bakken med thallium ved minst tre tilfeller. Han innrømmet å ha blandet giften i brus og konjakk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling