Drapsdømt på rømmen

En 22 år gammel mann klarte i går kveld å rømme for andre gang etter at han ble dømt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Asker og Bærum leter etter en 22 år gammel mann som ved 23-tiden i går kveld stakk av fra sikkerhetsavdelingen på Blakstad sykehus i Asker i Akershus.

Mannen, som i 2004 ble dømt til tvungen psykisk helsevern etter at han knivstakk en drosjesjåfør på Kadettangen i Sandvika, klarte å klatre over et gjerde i luftegården på sykehuset og stikke av.

Dette er andre gang han har klart å rømme etter at han ble dømt, skriver Budstikka.

Mannen er nå etterlyst over hele Norge, men politiet er usikre på om han kan regnes som farlig for andre mennesker.

22-åringen som nå er på flukt, drepte en 27 år gammel drosjesjåfør etter en krangel om penger, men mannen, som den gang var 18 år, husket ikke noe fra selve drapet. Sjåføren skal ha blitt påført 13 knivstikk.

Flere biler i området rundt sykehuset ble stanset av politiet i går kveld og kontrollert, og det ble brukt sporhunder i søket etter rømlingen, men uten resultat.

MARKERING: Drosjesjåfører i Oslo og kommunene rundt hovedstaden deltok i en kortesje for å hedre minnet til den 27 år gamle sjåføren som ble knivstukket av en 18 år gammel passasjer fra Rykkin i Bærum. Foto: EIVIND H. NATVIG
MARKERING: Drosjesjåfører i Oslo og kommunene rundt hovedstaden deltok i en kortesje for å hedre minnet til den 27 år gamle sjåføren som ble knivstukket av en 18 år gammel passasjer fra Rykkin i Bærum. Foto: EIVIND H. NATVIG Vis mer
DREPT MED KNIV: Etter drapet på Kadettangen utenfor Oslo, deltok flere drosjesjåfører i en minnestund for den 27 år gamle drosjesjåføren fra Pakistan.