Drapsdømt rømling serverer drinker på TVNorge

Her er mannen norsk politi ikke klarte å finne. Den 22 år gamle drapsdømte nordmannen som har stukket fra Ila landsfengsel, dukker overraskende opp som bartender i TVNorge-serien «Villa Medusa».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Villa Medusa» er en programserie der vanlige nordmenn må klare seg uten penger på Gran Canaria. Det var i perioden 22.- 24. januar at drapsmannen først dukket opp som aktør i programmet. Da serverte han som bartender rosa drinker til deltakerne på programmet. De var da ute på baren «Scandic» på Playa del Ingles.

22-åringen er dømt til 14 års fengsel for det brutale knivdrapet på Arne Grøndahl (40), natt til 13. desember 1994.

Etter fem dager permisjon fra Ila landsfengsel møtte han ikke opp til soning 20. juni. Han har nå vært på rømmen i over sju måneder.

Ingen visste noe

- Det var en av de første dagene at deltakerne var ute på nattelivet at de ble servert av denne gutten. Ingen visste noe om hvem han var, og han reagerte ikke på at han ble filmet, sier Tina Davis, «Villa Medusa»-redaktør for produksjonsselskapet Strix.

I første episode av serien, som ble sendt torsdag, kan drapsmannen observeres mens han serverer tre rosa drinker til programdeltakerne Kjetil Eliassen og Martin Giæver. Rømlingen har da på seg skyggelue, og han blåser lystig i en fløyte mens han serverer. TVNorge vil på torsdager sende ti «Villa Medusa»-episoder, og rømlingen vil dukke opp i flere av dem. Den første gikk torsdag.

- Han var ofte å se i områdene der vi spilte inn, helt fram til vi avsluttet filmingen 24. februar, sier Davis.

Deltakerne kom flere ganger i kontakt med 22-åringen, men fikk aldri vite noe om hans mørke hemmelighet. En av deltakerne skal ha blitt bedre kjent med ham enn de andre.

Populær

- Han framsto som en vanlig, hyggelig og normal gutt. Han var en populær bartender, og oppførte seg sporty og ålreit. Han vil dukke opp med jevne mellomrom i «Medusa».

Han hadde rikelig med mulighet til å motsette seg å bli filmet, men gjorde ikke det, sier Davis.

- Dette er ikke nødvendigvis negativt for serien. Kanskje kan bildene føre til en oppklaring av saken, sier hun.

Politiet tviler derimot.

- Disse bildene er jo tatt opp for noen tid siden, sier assisterende politimester Knut Smedsrud ved Asker og Bærum politidistrikt.

- Spansk politi er varslet, sier vaktleder Tore Hauge ved Asker og Bærum.

22-åringen var i går kveld ikke pågrepet.

DRAPSMANN OG BARTENDER:Den drapsdømte nordmannen serverer drinker til deltakerne i TVNorge- serien Villa Medusa.