Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømt småbarnsfar anker i lagmannsretten

Drapet var lenge én av de store uløste drapsgåtene i Norge.

DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje i Nordahl Bruns gate i Oslo i 2002. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. To menn ble i juni dømt i saken, nå anker den drapsdømte mannen saken til lagmannsretten. Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje i Nordahl Bruns gate i Oslo i 2002. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. To menn ble i juni dømt i saken, nå anker den drapsdømte mannen saken til lagmannsretten. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 33 år gamle mannen som i fjor ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten i 2002, anker nå saken i Borgarting lagmannsrett.

Drapet var lenge én av de store uløste drapsgåtene i Norge, men i 2016 førte nye analyser av DNA-spor til et gjennombrudd i den da 14 år gamle saken.

DNA-sporet ble funnet på en knivslire på åstedet hvor 23 år gamle Bråten ble drept med et knivstikk i brystet.

Sporet førte til at en småbarnsfar ble pågrepet i november samme år.

Dømt

Som følge av hans forklaring ble også en annen mann pågrepet dagen etter. De to var henholdsvis 18 og 16 år gamle da Bråten ble drept på vei hjem til sin bolig i Nordahl Bruns gate i Oslo sentrum under det retten mener var et ran.

33-åringen ble i juni dømt til ti og et halvt års fengsel for forsettlig drap. Han erkjente straffskyld for uaktsomt drap, ikke forsettlig drap.

Mandag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett hvor det er satt av fem dager til saken.

Den medtiltalte 31-åringen som er dømt for medvirkning til ranet har ikke anket.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!