Drapsdømt småbarnsmor på rømmen

Martina Sinahan (24) jages av politiet over hele Europa etter at hun kidnappet sin fem år gamle datter fra et daghjem i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var rett før klokka 14 i går at Martina Sinahan kidnappet sin datter fra et daghjem i Västerår i Sverige. Sinahan behandles i rettspsykiatrien dømt for å ha drept sin nyfødte babygutt. Nå frykter politiet for hva som kan skje med datteren.

Politiet slo umiddelbart alarm, og etterlyser 24-åringen i hele Schengenområdet, skriver Aftonbladet.

- Vi betegner henne som farlig for sitt barn, sier Ulf Palm, informasjonsansvarlig hos politiet i Västerås.

Politiet frykter at hun har stukket utenlands, og holder flyplasser, togstasjoner og busstasjoner under oppsikt. Foreløpig har politiet få spor å gå etter.

Mistet omsorgen

Etterforskerne tror at kidnappingen var spontan og utløst av at den unge moren mistet foreldreretten over den fem år gamle jenta. Hun er allerede plassert i et fosterhjem før hun ble kidnappet. Til tross for drapsdommen har Sinahan hatt besøksrett med datteren. Men under et møte med barne- og ungdomspsykiatrien i går fikk hun beskjed om at hun mistet omsorgen for datteren, deretter fikk hun møte henne på førskolen.

Hun vendte trolig tilbake til skolen under et friminutt, og tok datteren med seg. Ingen av lærerne oppdaget henne, men klassevennene fortalte at moren hadde vært der.

DRAPSDØMT: Martina Sinahan (24) er dømt for å ha drept babyen hun holder i hendene på bildet.