Du leser nå Dagbladet Pluss

Drapsdømt svenske rømte i tissepausen

Da en av vokterne måtte akutt tisse, så drapsdømte Kristofers Kastellanoss (26) sitt snitt. I strømpelesten og iført håndjern stakk han til skogs.

DRAPSDØMT: Svenske Kristofers Kastellanos (26) er dømt til 14 års fengsel for et drap i Tullinge i Stockholm 7. november 2017.

Der skal han ha knivdrept en 34 år gammel mann med en kokkekniv. I juli i fjor rømte han under en fangetransport, og er fortsatt på frifiot. Foto: Politiet
DRAPSDØMT: Svenske Kristofers Kastellanos (26) er dømt til 14 års fengsel for et drap i Tullinge i Stockholm 7. november 2017. Der skal han ha knivdrept en 34 år gammel mann med en kokkekniv. I juli i fjor rømte han under en fangetransport, og er fortsatt på frifiot. Foto: PolitietVis mer

På formiddagen den 12. juli i fjor satt Kristofers Kastellanoss (26) i en fangetransport som var på vei fra en rettspsykiatrisk klinikk i Gøteborg til fengselet Salberga i Sala.

26-åringen hadde to måneder tidligere fått en dom på 14 års fengsel for et brutalt knivdrap med en kokkekniv på en 34-åring like utenfor Stockholm, den 7. desember 2017.

Tre fangevoktere og en annen innsatt befant seg i bilen sammen med den drapsdømte fangen denne formiddagen.

Stoppet for å tisse

Kastellanoss satt lengst bak i bilen, og snakket med transportlederen, viser en internrapport Expressen har fått tilgang til. De snakket om sport.

Etter å ha kjørt cirka 20 mil ankom de Laxå i Örebro. Her ba transportlederen om at de skulle gjøre et stopp. Han måtte akutt tisse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.