Drapsdømt til sak mot Statoil

Terje Wiik, som er dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for giftdrap, går til rettssak mot sin tidligere arbeidsgiver Statoil. Wiik mener selskapet ikke burde sagt ham opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot arbeidsrettssak mellom Statoil og Terje Wiik (52). Wiik hevder at oljeselskapet ikke hadde grunnlag for å avskjedige ham selv om han bestilte dødsgiften thallium gjennom sin arbeidsgiver, skriver Adresseavisen.

Terje Wiik ble avskjediget på dagen fra sin stilling som sivilingeniør i Statoil i Trondheim i 1999, etter at bedriften ble kjent med at Wiik hadde bestilt giften thallium gjennom Statoil. Wiik er dømt for å ha forgiftet sin eks-kjæreste og nabo Inger Lise Bakken med thallium.

Hovedspørsmålet i saken vil bli om Terje Wiik utnyttet sin stilling i Statoil til å bestille giften og slik sett fortjente å bli avskjediget. Trolig kommer Terje Wiik til å bestride at han lot Statoil betale en av forsendelsene med thallium. I sin forklaring for Trondheim byrett sa Wiik at det var Statoil som i kroner og øre betalte for en av forsendelsene, mens han kompenserte bedriften med å stryke en fridag.

(NTB)