Drapsdømt torpedo: - Jeg stemte SV

Sven Eirik Utsi (38) støtter Kristins kriminalpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Jeg stemte for SV fordi de i mange tilfeller er på riktig spor i kriminalpolitikken. Jeg synes de har gjort mye bra når det gjelder rehabilitering, progresjon i soning og åpne soningsforhold, sier en av de mest beryktede torpedoene i Norge.

I ett tresiders intervju med Dagbladets papirutgave tar 38-åringen et oppgjør med livet som bankraner.

- Jeg har ikke vært den snilleste gutten i klassen, men en dag kommer du til et punkt der du må forandre på livsførselen din, sier Utsi.

Han er dømt en rekke ganger. I 1990 ble han dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap. Seinere er han dømt for vold mot politimenn, legemsfornærmelse, trusler og grovt ran.

Kriminell høyskole

Nå feller han en nådeløs dom over det norske fengselssystemet.

- Fengsel i Norge er en skole for dem som vil inn på gal vei. Det er en høyskole i kriminalitet, sier han.

- Målsettingen må være å få folk tilbake til samfunnet, men i dag blir innsatte sparket ut med en plastpose i hånda. Tilbakefallsprosenten er enormt stor. Jeg har sett gutter komme tilbake gang etter gang. De blir stående alene etter soning. En idé hadde vært å få mer samarbeid med hjemkommunene, ordne leilighet og arbeid. Skape en mulighet. Ikke alle vil rehabiliteres, men de må få den muligheten, sier Utsi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.