Drapsdømt torpedo: - Jeg stemte SV

Sven Eirik Utsi (38) støtter Kristins kriminalpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Jeg stemte for SV fordi de i mange tilfeller er på riktig spor i kriminalpolitikken. Jeg synes de har gjort mye bra når det gjelder rehabilitering, progresjon i soning og åpne soningsforhold, sier en av de mest beryktede torpedoene i Norge.

I ett tresiders intervju med Dagbladets papirutgave tar 38-åringen et oppgjør med livet som bankraner.

- Jeg har ikke vært den snilleste gutten i klassen, men en dag kommer du til et punkt der du må forandre på livsførselen din, sier Utsi.

Han er dømt en rekke ganger. I 1990 ble han dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap. Seinere er han dømt for vold mot politimenn, legemsfornærmelse, trusler og grovt ran.

Kriminell høyskole

Nå feller han en nådeløs dom over det norske fengselssystemet.

- Fengsel i Norge er en skole for dem som vil inn på gal vei. Det er en høyskole i kriminalitet, sier han.

- Målsettingen må være å få folk tilbake til samfunnet, men i dag blir innsatte sparket ut med en plastpose i hånda. Tilbakefallsprosenten er enormt stor. Jeg har sett gutter komme tilbake gang etter gang. De blir stående alene etter soning. En idé hadde vært å få mer samarbeid med hjemkommunene, ordne leilighet og arbeid. Skape en mulighet. Ikke alle vil rehabiliteres, men de må få den muligheten, sier Utsi.

STEMMER SV:  Svein Erik Utsi er tidligere drapsmann og bankraner. Han møtte Dagbladet i Ringerike fengsel og prater ut om sitt liv. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
STEMMER SV: Svein Erik Utsi er tidligere drapsmann og bankraner. Han møtte Dagbladet i Ringerike fengsel og prater ut om sitt liv. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

Noen klarer det

Fengselsdirektør Håkon Melvold ved Ringerike fengsel vil ikke kommentere Utsi påstander om at han blir dårlig behandlet i fengsel.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi synes godt om innsatte som vil ta oppgjør med sin kriminelle karriere. Noen klarer det også, sier Melvold.

Drapsdømt torpedo: - Jeg stemte SV