VEDTAR DOMMEN: Christian Haugland har bestemt seg for å vedta dommen på 19 år i fengsel for drap og voldtekt mot Hilda Feste (98). Tegning: Fedor Sapegin
VEDTAR DOMMEN: Christian Haugland har bestemt seg for å vedta dommen på 19 år i fengsel for drap og voldtekt mot Hilda Feste (98). Tegning: Fedor SapeginVis mer

Drapsdømt velger studier framfor ankebehandling

Christian Haugland (19) har valgt å vedta dommen om 19 års ubetinget fengsel for drapet på Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier til Dagbladet at hans klient ikke ønsker å ha livet på vent lenger.

- Det har vært en tøff beslutning å ta for min klient. Han har valgt å vedta dommen etter råd fra oss. Begrunnelsen for dette er de tekniske bevisene som ble lagt fram i Nordhordland tingrett, belastningen for ham og hans nærmeste familie ved en ny runde i retten og at retten helt korrekt har redusert straffeutmålingen på grunn av lav alder og manglende modenhet, sier Knudsen.

Christian Haugland vil nå sette seg ned sammen med sine kontaktbetjenter i Bergen fengsel for å snakke om et opplegg for soning av den lange dommen.

Utdanning - Han ønsker å bli sittende i Bergen fengsel for å beholde en nærhet til sine nærmeste i familien og venner som han har beholdt kontakten med. I tillegg ønsker han et opplegg for utdanning slik at han kan komme seg videre i livet og forberede en tid utenfor murene, sier advokat Rolf Knudsen.

Christian Haugland ble dømt for forsettlig drap og voldtekt mot Hilda Feste. Han har aldri erkjent straffskyld. Han tar fortsatt avstand fra de forferdelige forbrytelsene han er dømt for, og kan fremdeles ikke forstå at han har vært gjerningsmannen.

Vil ha fred Ankefristen er satt til 18. desember. Påtalemyndigheten har ennå ikke tatt noen beslutning om de vil anke dommen, men mye tyder på at det ikke vil skje etter at Haugland har valgt å vedta dommen. Det er Riksadvokaten som skal ta den endelige beslutningen.

De etterlatte etter Hilda Feste har gitt et klart uttrykk for at de ikke ønsker en ny runde i retten. De vil ha fred og ro for å få leget sine sår etter den grusomme hendelsen som rammet dem 1. januar i år.

GA RÅD: Forsvarsadvokatene Rolf Knudsen (t.v.) og Ivar Abrahamsen har gitt 19-åringen råd om ikke å anke dommen. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GA RÅD: Forsvarsadvokatene Rolf Knudsen (t.v.) og Ivar Abrahamsen har gitt 19-åringen råd om ikke å anke dommen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer