Drapsdømt vil ha erstatning

Mannen som skjøt William Ellingsen krever voldsoffererstatning etter å ha blitt banket opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at 33-åringen, som er dømt til 12 års fengsel for drapet, i tilknytning til ugjerningen ble rundjult, angivelig av en 44-åring, kjent fra Oslo-torpedomiljø.

44-åringen er tiltalt for legemsbeskadigelse mot Ellingsens drapsmann. Etter at 33-åringen var blitt banket opp på den såkalte torpedofesten i Gabels gate på Frogner i Oslo, dro han og hentet en pistol.

Kokain

Da han kom tilbake til festen, skjøt han seks skudd gjennom ei dør. Bak døra sto Ellingsen, som ble truffet. Resten av den såkalte torpedo-selskapet, som telte 20 personer, søkte dekning eller kom seg ut ei bakdør og i sikkerhet.

I ettertid viste blodprøver at 33-åringen hadde brukt kokain.

Advokat Mona Høiness er forsvarer for 33-åringen i drapssaken. I voldssaken mot den voldstiltalte 44-åringen har hun skiftet rolle til bistandsadvokat for 33-åringen, og det er den kjente advokaten som har lagt fram kravet om erstatning.

Høiness har tidligere karakterisert den volden klienten ble utsatt for som «grensende til et drapsforsøk».

Ifølge tiltalen mot 44-åringen ble den drapsdømte både slått, sparket og ble tatt kvelertak på, slik at han mistet bevisstheten.

Begravelse

-  33-åringen ble påført sårskader i ansiktet, på halsen og ved høyre øre. Han fikk hevelse rundt høyre øye og svekket og/eller tap av hørsel på høyre øye, ifølge tiltalen.

44-åringens forsvarer, advokat Morten Furuholmen. har tidligere opplyst til Dagbladet at klienter nekter straffskyld.

33-åringen har anket drapsdommen på 12 års fengsel.

Oslo-politiet spanet på Ellingsens begravelse, og fotograferte en rekke kriminelle, som seinere er dømt i både Munch- og NOKAS-saken.

DREPT: Mannen som skjøt og drepte torpedoen William Ellingsen (bildet), ble banket opp av folk fra samme miljø. Nå krever han voldsoffererstatning.