Drapsdømte fanger hengt i Japan

I selskap med Hviterussland og USA.

DØDENS BUDBRINGER:  Japans justisminister Mitsuhide Iwaki opplyste på en pressekonferanse fredag om de to nye henrettelsene som er gjennomført i landet. Siden statsminister Shinzo Abe tok over i 2012, er det 14 dødsdømte henrettet i Japan.  Foto: JIJI Press/AFP/NTB Scanpix.
DØDENS BUDBRINGER: Japans justisminister Mitsuhide Iwaki opplyste på en pressekonferanse fredag om de to nye henrettelsene som er gjennomført i landet. Siden statsminister Shinzo Abe tok over i 2012, er det 14 dødsdømte henrettet i Japan. Foto: JIJI Press/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 63 år gammel mann som var kjent skyldig i tre drap i Japan, er henrettet ved henging.

63 år gamle Sumitoshi Tsuda ble hengt for å ha drept tre mennesker i byen Kawasaki utenfor Tokyo i mai 2009, opplyser det japanske justisdepartementet.

Tsuda ble hengt fredag i det som er den første dommen avsagt av lekdommere i en japansk jury.

Det japanske systemet med bruk av lekdommere går tilbake til 1920-tallet. I 2009 ble landets juridiske system reformert, der man innførte en juryordning hvor vanlige borgere drøfter saker sammen med fagdommere. Formålet med endringen var å involvere borgernes rolle i den juridiske prosessen.

En annen man, 39 år gamle Kazuyuki Wakabayashi, ble fredag henrettet ved hengning i Iwate nord i landet for å ha drept sin egen mor og en annen person.

Hans dom ble i motsetning til Tsudas dom avsagt av fagdommere.

Medregnet fredagens to henrettelser er 14 dødsdommer satt ut i live etter at statsminister Shinzo Abe overtok makten i 2012.

Japan og USA er de to eneste store industrilandene som fortsatt bruker dødsstraff. I Europa er Hviterussland det eneste unntaket.

(NTB-AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer