Drapsdømte fanger hengt i Japan

I selskap med Hviterussland og USA.

DØDENS BUDBRINGER:  Japans justisminister Mitsuhide Iwaki opplyste på en pressekonferanse fredag om de to nye henrettelsene som er gjennomført i landet. Siden statsminister Shinzo Abe tok over i 2012, er det 14 dødsdømte henrettet i Japan.  Foto: JIJI Press/AFP/NTB Scanpix.
DØDENS BUDBRINGER: Japans justisminister Mitsuhide Iwaki opplyste på en pressekonferanse fredag om de to nye henrettelsene som er gjennomført i landet. Siden statsminister Shinzo Abe tok over i 2012, er det 14 dødsdømte henrettet i Japan. Foto: JIJI Press/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 63 år gammel mann som var kjent skyldig i tre drap i Japan, er henrettet ved henging.

63 år gamle Sumitoshi Tsuda ble hengt for å ha drept tre mennesker i byen Kawasaki utenfor Tokyo i mai 2009, opplyser det japanske justisdepartementet.

Tsuda ble hengt fredag i det som er den første dommen avsagt av lekdommere i en japansk jury.

Det japanske systemet med bruk av lekdommere går tilbake til 1920-tallet. I 2009 ble landets juridiske system reformert, der man innførte en juryordning hvor vanlige borgere drøfter saker sammen med fagdommere. Formålet med endringen var å involvere borgernes rolle i den juridiske prosessen.

En annen man, 39 år gamle Kazuyuki Wakabayashi, ble fredag henrettet ved hengning i Iwate nord i landet for å ha drept sin egen mor og en annen person.

Hans dom ble i motsetning til Tsudas dom avsagt av fagdommere.

Medregnet fredagens to henrettelser er 14 dødsdommer satt ut i live etter at statsminister Shinzo Abe overtok makten i 2012.

Japan og USA er de to eneste store industrilandene som fortsatt bruker dødsstraff. I Europa er Hviterussland det eneste unntaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer